Un de cada quatre joves emancipats viu en pisos que paguen els pares

El 25,5% d’entre 25 i 34 anys no paga ni lloguer ni hipoteca. Creix el nombre de barcelonins que s’independitza. Crítiques al procés d’adjudicació dels pisos de protecció.

El 25,5% dels joves emancipats d’entre 25 i 34 anys que viuen a Barcelona no paguen ni hipoteca ni lloguer.

Això vol dir que un de cada quatre joves d’aquesta franja d’edat tenen la sort de disposar de patrimoni familiar o bé de que la família, en la major part els pares, els pagui el lloguer d’un pis compartit.

62.000 joves

Les dades que ho confirmen corresponen al darrer estudi sobre habitatge dut a terme a la ciutat, l’Enquesta de la Regió de Barcelona, i revelen que més de 62.000 joves reben aquests ajuts dels progenitors.

El fet és que ja són més de 243.000 els barcelonins emancipats i el nombre va en augment. Si a tot Catalunya al 1998 es va arribar a un mínim històric de joves d’entre 20 i 34 anys independitzats (39,7% sobre el total), des d’aleshores el percentatge no ha deixat de créixer i al 2006 s’ha arribat al 54,1%, segons dades de l’Idescat.

Adjudicació de pisos HPO

Precisament per a molts dels joves agraciats al darrer sorteig de 1.509 pisos de protecció de l’Ajuntament, l’habitatge que els ha tocat suposa la solució per emancipar-se.

Però tot i que es respecta escrupulosament la prioritat marcada per les llistes del sorteig, els afortunats critiquen el fet que s’hagi de triar una promoció d’habitatges i no un pis determinat, de manera que una família podria trobar-se amb un pis de 50 m2, mentre una persona sola situada més avall a la llista podria quedar-se amb un pis de 80 m2 d’una altra promoció.

Fonts municipals han confirmat a 20 minutos que a finals de juliol ja estaran adjudicats el 100% dels pisos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento