Barcelona sortejarà 1.000 pisos de protecció oficial a finals d’aquest any

  • L’Institut Municipal d’Habitatge espera superar les 70.000 peticions.
  • Falta per concretar on s’ubicaran les promocions.
  • Seran de lloguer i de compra.

L’Ajuntament de Barcelona obrirà una nova inscripció per a la convocatòria d’adjudicació d’un miler de pisos protegits mitjançant un nou macrosorteig abans d’acabar l’any, segons ha confirmat el consistori.

Si en la darrera promoció la demanda va superar les 50.000 peticions, en la d’enguany s’espera que arribin a ser més de 70.000. Ricard Frigola, gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), va avançar a 20 minutos que «l’Ajuntament està complint amb les previsions» i sortejarà un miler de pisos més de lloguer i compra.a

No obstant, Frigola no va voler concretar on seran aquestes promocions, perquè «no surten a subhasta fins que no hi entren les màquines a construir», el que permet afinar amb més exactitud les dates d’acabament. Tot i així, treballadors de l’Institut Municipal d’Urbanisme consultats han confirmat que ja estan «advertits» per la possible «allau de peticions» que arribaran per aquestes noves promocions, en principi, «el novembre».

Augment de sol·licituds

Frigola va confirmar que la propera promoció de pisos podria batre el récord de sol·licitants, ja que, «veient el bon funcionament de la darrera edició» funcionarà a ple rendiment el portal d’Internet i les 10 oficines d’Habitatge.

Fins fa tres anys, el 35% dels pisos protegits eren adjudicats a afectats per plans urbanístics. Dels 4.360 que ara s’estan construïnt, es preveu que un 22% siguin per a reallotjaments.

1.509 agraciats, però sense claus

Del sorteig de pisos de protecció que es va dur a terme al febrer, encara no s’ha lliurat cap clau. S’hi van presentar 54.800 barcelonins, que tenien una probabilitat del 0,02% que els toqués un pis dels 1.509 que se sortejaven. Cinc mesos després ja hi ha construïts 206 dels pisos, tant de compra com de lloguer, però fa tan sols dues setmanes que els afortunats van començar a rebre les trucades per confirmar que la documentació és la correcta i per tal d’activar el procés d’adjudicació dels pisos. L’Ajuntament de Barcelona espera donar les primeres claus de cara a la tardor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento