Polèmic inici de rebaixes amb petit comerç tancat

  • El comerciants valoren canviar la temporada i els dies d’apertura.
  • Més d’un milió de persones visita les grans superfícies.
  • Gastaran de 150 a 200 euros.

Inici polèmic de la temporada de rebaixes d’estiu, ja que la majoria dels 3.500 comerços petits i mitjans de centres urbans de Catalunya es van negar ahir a obrir en diumenge i van optar per començar les rebaixes d’estiu avui dilluns.

Els grans magatzems, en canvi, van obrir rebent la visita d’un milió de persones.

El president de l’Agrupació de Comerç Ciutadà de Catalunya, Josep Collbatallé, va protestar públicament perque l’inici de les rebaixes "es podia haver postergat més en ellà de l’1 de juliol".

El Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va reaccionar a la protesta assegurant que la data d’inici, junt amb vuit més d’altres dates comercials, "porten temps pactades amb el sector".

Reduir els dies oberts

En una altra banda, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, va explicar que els comerciants demanen una reestructuració de les rebaixes, amb una reordenació dels plaços i una reducció, si s’escau, dels dies d’apertura previstos i fins i tot, la necessitat de regular els "outlets": botigues que venen productes fora de temporada a preu rebaixat.

Per a la petita botiga, obrir en diumenge representa una despesa «molt important», segons Collbatallé, ja que s’ha de començar a treballar el dissabte per la nit, amb el que representa això de despesa per al botiguer.

Climatologia enemiga

Avui, doncs, uns 30.000 establiments de Catalunya treuran l’estoc de temporada «que enguany és més voluminós» ja que, segons va dir, «la campanya no ha funcionat bé» a causa de la climatologia variable.

Augmentar les vendes

Els comerços catalans esperen augmentar les vendes entre un 5 i un 7% aquesta temporada de rebaixes.

Els consumidors tindran tota la informació sobre possibles fraus al Departament d’Innovació de la Generalitat, que també recorda la voluntarietat del comerciant de fer rebaixes.

En resum, preveuen que cada persona es gasti entre 150 i 200 euros en aquestes rebaixes, el que podria fer ingressar a la caixa dels comerços entre 900 i 1.000 milions d’euros fins a final d’agost.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento