L’endreçat i el caòtic

Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina fan a Terrassa el primer concert a Catalunya de la seva gira, ‘Dos pájaros de un tiro’. L’andalús cantarà en català i dedicarà un tema inèdit a Serrat, ‘Mi primo el nano’.
Joan Manuel Serrat, de flors, i Joaquín Sabina, de ratlles(www.dospajarosdeuntiro.es).
Joan Manuel Serrat, de flors, i Joaquín Sabina, de ratlles(www.dospajarosdeuntiro.es).
Joan Manuel Serrat, de flors, i Joaquín Sabina, de ratlles(www.dospajarosdeuntiro.es).
Són tan diferents com l’aigua i l’oli, però tots dos són imprescindibles. Un mediterrani, l’altre de secà; un endreçat, l’altre caòtic. Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina cantaran avui «sols, junts i molt regirats» a Terrassa, on faran el primer concert a Catalunya de la seva gira, Dos pájaros de un tiro.El repertori d’entre 30 i 40 cançons que han preparat inclou un tema inèdit compost fa 20 anys, Mi primo el nano, que l’andalús dedicarà a Serrat per a «veure si el rubor cobreix les seves galtes»; una versió de El muerto vivo, de Peret, que pretenen convertir en una declaració de principis; i algun títol en català, amb què s’atrevirà Sabina.

Un espectacle divertit

S’imaginen Mediterráneo cantat per la veu esquinçada de Sabina, i Pongamos que hablo de Madrid, amb l’accent del de Poble Sec? Els dos cantautors s’intercanviaran les seves pròpies cançons i adaptaran alguns temes d’un i d’un altre de manera que aconsegueixin despertar el somriure del públic.

A més, és possible que algú dels seus amics artistes pugin a l’escenari i se’ls uneixi al micròfon. Seria una sorpresa més d’aquest espectacle, que vol ser una festa divertida i participativa on el públic sigui el veritable protagonista. Però podria acabar convertint-se en l’enregistrament d’un disc-documental dels millors moments, segons han anunciat els dos genis.

* Can Jofresa (carrer Badalona, s/n. Terrassa). Avui a les 21.30 hores. Entrades: 35 euros.

60 concerts fins al 20 de desembre

Aquesta gira, un projecte que va néixer fa sis o set anys, va començar divendres passat a Saragossa i finalitzarà el 20 de desembre a Montevideo. Un total de 60 concerts portaran Dos pájaros de un tiro a moltes ciutats espanyoles (a Tarragona arribaran el 22 de setembre i al Palau Sant Jordi de Barcelona, el 4 i 5 d’octubre). A més, visitaran Mèxic, Veneçuela, Colòmbia, l’Equador, Perú, Xile, l’Argentina i l’Uruguai.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento