La barcelonina Berta Cusó treu la millor nota de la Selectivitat amb un 9,69

  • Vol estudiar Arquitectura a la Universitat Politècnica.
  • Li agrada tocar la flauta.

La millor nota de Selectivitat del 2006 explica les seves experiències a l'estudiant més brillant del 2007.

El mòbil de la Berta Cusó (Barcelona, 1989) no deixa de sonar durant la trobada amb l'Olaya Fernández (Oviedo, 1988). Amics i periodistes volen parlar amb la jove que ha assolit un 9,69, la millor nota d'aquesta selectivitat.

Com si res no hagués passat, Berta resta importància a la dificultat de les proves que ha superat. Avui sabrà amb detall si ha tret algun 10. "Dibuix tècnic i Mates em van anar molt bé. Potser menys les llengües, perquè les vaig tenir el primer dia", raona.

"Constància i estar al dia" són les claus que haurà de continuar aplicant la Berta al primer curs d'Arquitectura a la Universitat Politècnica (UPC). "Tot i que em dóna respecte, tinc ganes de començar", afirma.

«Mira't totes les beques»

"Jo no he notat molta diferència", la tranquil·litza Olaya, que tot just acaba primer de Biologia a la UAB. "Hauries de veure les Mates, què fàcils! Els professors fan servir molt el power point. Després ho tens tot fotocopiat o en el campus virtual. Et deixes una pasta... Mira't totes les beques possibles", l'aconsella, en la conversa entre les dues, organitzada ahir per 20 minutos.

Les places de Barcelona tenen massa ciment. Falta verd
Treure les notes de Berta no és incompatible amb
tocar la flauta, llegir (està amb El llibre de les il·lusions) o
anar al cine (Bajo las estrellas és l'última que ha vist).

Al gimnàs va dos cops a la setmana. Arquitectura és una carrera masculina. "Això és una xorrada", espeta Berta. "Sí, sí, però després treiem les millors notes", apunta Olaya.

"A classe som pocs. De 80 matriculats, anem la meitat. El que no m'agrada són els exàmens tipus test. Totes les respostes són iguals!", exclama Olaya, sorpresa perquè alguns professors la reconeixen pel seu bon expedient.

Berta és prudent. Preguntada sobre l'arquitectura, respon que encara no sap el suficient. Però interrogada sobre què no li agrada de Barcelona, no té dubte: "Les places tenen massa ciment. Falta verd", afirma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento