Les baixes i la falta de nous professors impedeixen fer les pràctiques d’autoescola

  • 10.000 alumnes no poden fer classes i s’han de recuperar professors jubilats.

La Federació d’Autoescoles, per boca del seu president, José Antonio Amador, ha denunciat que prop de 10.000 alumnes de Barcelona no poden fer les pràctiques, després d’aprovar la teòrica perquè falten professors.

El Servei Català de Trànsit ho va atribuir ahir a la crisi del sector, marcada pel percentatge de fins al 50% d’abandonament de la professió.

Les autoescoles, però, acusen Trànsit de retardar l’examen de 378 candidats fins el setembre per manca de places a la càtedra cedida a la Universitat Autònoma.

El problema és, segons Amador, "que es van presentar un miler de candidats i cada curs només té 100 places".

300 instructors l’any

Trànsit va rebutjar les acusacions i va anunciar que impulsarà la posada en marxa de noves convocatòries, de manera que "cada quadrimestre es garanteixi la formació de 100 professors", és a dir, 300 docents l’any.

El cas és que per intentar pal·liar la falta d’instructors, les autoescoles de Barcelona han hagut de fer servir l’enginy per tirar endavant amb les pràctiques dels alumnes i han començat a contractar professors portuguesos i, fins i tot, a recuperar-ne d’altres que a hores d’ara ja estaven jubilats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento