Tres detinguts a Barcelona per col·laborar amb Al Qaeda

Estan acusats d’enviar fons i reclutar terroristes per cometre atemptats al Magreb. La Policia els va detenir a Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc.
La Policia va detenir ahir a Barcelona, en ple carrer, tres presumptes terroristes, amb ordre de recerca internacional de la justícia marroquina. Se’ls acusa d’enviar fons econòmics al Marroc per sufragar atemptats i participar en el reclutament i l’enviament de joves a Catalunya perquè siguin ensinistrats a camps terroristes del desert.Els arrestats són Mohamed Laksir, de 23 anys, Moulay Lahoucine Miftah Idrissi, de 27, i Mohamed Akazim, de 32, que presumptament formaven part d’una cèl·lula de proselitisme a l’àrea de Barcelona. Els agents els van detenir als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc. Segons el Ministeri d’Interior, se sospita que enviaven joves als camps terroristes de la regió africana del Sahel. A tots tres se’ls acusa d’un delicte de pertinença a una associació il·lícita per a la preparació i execució d’atemptats terroristes.

Tot i que les detencions es van efectuar ahir, la investigació estava oberta des del desembre del 2005, després de la desarticulació al Marroc d’una estructura terrorista amb ramificacions a Espanya que tenia una estreta relació amb grups salafistes.

Seguiment per espies

La Policia Nacional ha col·laborat en aquesta operació amb el Centre Nacional d’Intel·ligència, que va fer tasques d’espionatge i de seguiment dels islamistes.

Les investigacions desenvolupades els darrers mesos han permès comprovar que els tres arrestats tenen vincles amb diversos membres de l’antic Grup Salafista per a la Predicació i el Combat, que actualment és conegut com a la branca d’Al Qaeda al Magreb. Alguns dels seus activistes van ser detinguts al Marroc fa un any i mig.

13 arrestats més fa sols un mes

Fa tot just un mes, la Policia ja va arrestar a 13 presumptes terroristes islamistes a Catalunya, la majoria a l’àrea de Barcelona. Aquella operació es va acabar amb 16 detinguts a tot l’Estat. Estaven acusats també de financiar grups terroristes i de captar joves per enviar-los a Iraq, Afganistan i el nord d’Àfrica. No només es van fer les detencions a Barcelona ciutat, sinó també a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Igualada i Mataró. Entre els arrestats en aquella operació, anomenada Tala, hi havia l’imam de Santa Coloma, Taoufik Cheddadi, el qual ja havia estat detingut en una altra ocasió el juny del 2005. Els agents van trobar als arrestats agendes, manuscrits, ordinadors, mòbils i documentació relacionada amb la yihad islàmica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento