Cap agraciat del sorteig de pisos del febrer a Barcelona té les claus

  • El procés d’adjudicació ha començat fa una setmana, 5 mesos després del sorteig.
  • Nou promocions ja estan acabades, sis d’elles des de l’any passat.

Dels 1.509 pisos de protecció que es van sortejar el febrer , a hores d’ara encara no s’ha donat cap clau.

De fet, només els que opten a un pis de lloguer per a joves comencen des de fa tot just una setmana a rebre la trucada pertinent per iniciar el procés d’atorgament dels habitatges.

Hi ha una manca d'informació total, tenim moltíssimes preguntes que ni tan sols ens contesten
Han passat ja cinc mesos des del
macrosorteig del 14 de febrer (s’hi van presentar 54.800 barcelonins) i ara hi ha nou promocions acabades (206 pisos), sis d’elles finalitzades des de la tardor del 2006 i, segons fonts municipals, no hi ha un calendari de lliurament de claus definit.

"Hi ha una manca d’informació total, tenim moltíssimes preguntes que ni tan sols ens contesten", explica la Maria, a qui li va tocar un pis de compra-venda i que ha preferit donar un pseudònim per denunciar la situació.

Dues setmanes després del sorteig, els agraciats van rebre una trucada i se’ls va explicar detalladament quin procés se seguiria. Passat un mes del sorteig, van rebre una carta, on s’hi llegia que "en les properes setmanes serà citat per tal d’informar-li personalment de les promocions a què [sic.] pot optar".

Tanmateix, fonts municipals han confirmat a 20 minutos que el procés d’informació per als primers pisos que s’adjudicaran, els de lloguer per a joves, tot just va començar dilluns passat.

Amb tot, l’Ajuntament considera que "s’estan complint els terminis previstos" tant en l’adjudicació dels pisos com en l’edificació de les promocions.

Durant el 2007 se n’han finalitzat tres i s’espera que vuit més n’estiguin enllestides a finals d’any.

El 2008 està previst que se n’acabin de construir les vuit restants. Però mentrestant, i tal com denuncia el Claudio Iglesias, un altre jove a qui li va tocar un pis de compra-venda, "hi ha pisos construïts buits". "Per un retard burocràtic estem pagant lloguers quan es tracta de pisos socials per a qui els necessiten", denunciava ahir la Maria.

Sense calendari

Fins el setembre, l’Oficina d’Habitatge té previst continuar amb el procés informatiu, que transcorre en paral·lel al d’adjudicació dels pisos, on es confirma si la documentació està en regla, ja que en inscriure’s no es comprovava que es complissin els requisits per accedir als pisos.

Fonts municipals van augurar ahir que "es podria començar a fer el lliurament de les claus de cara a la tardor del 2007", però no van garantir un calendari «perquè podria estar subjecte a canvis».

Denuncien poca informació

"Hi ha un buit a l’altra banda", denunciava ahir la Maria, una de les agraciades al sorteig dels pisos de protecció.

"Només podem trucar al 010, i allà únicament se’ns recorda l’horari d’atenció al públic de l’Oficina d’Habitatge, o sigui que per tenir informació hem d’anar a la Rambla del Poblenou".

"Només sabem el preu orientatiu del pis tipus perquè apareix a la web; no sabem ni com funciona el sistema de finançament i això no ens deixa fer plans pel futur", afegeix.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento