La dansa estrena el grec 2007

Els ballarins internacionals Sylvie Guillem i Akram Khan obren el festival d’estiu amb ‘Sacred Monsters’.
Khan i Guillem en un moment de la seva actuació de dansa (Grec).
Khan i Guillem en un moment de la seva actuació de dansa (Grec).
Khan i Guillem en un moment de la seva actuació de dansa (Grec).
Sylvie Guillem i Akram Khan fan avui de l’estrena del Festival Grec un espectacle de dansa clàssica i experimental, un fet cultural que trenca amb la tradició d’obrir el certamen d’estiu barceloní amb una obra de teatre. Els dos ballarins afincats a Londres, tot i tenir orígens a França i Bangladesh, respectivament, porten a l’amfiteatre Grec Sacred Monsters, un muntatge de dansa que va ser ideat fa poc més d’un any.Duets, sols i referències a les infàncies de cadascú en ambients tan llunyans entre si, configuren un espectacle amb música de violí, percussió i violoncel i amb una intenció de renovació i exploració de la dansa.

Guillem va obrir-se en el ball al Ballet de l’Òpera de París de Rudolf Nureyev i des de 1988 està vinculada al Royal Ballet de Londres. Khan, per la seva banda, va estrenar-se amb Peter Brook amb 14 anys, formant part del muntatge Mahabharata i té companyia pròpia des del passat any 2000.

* Teatre Grec de Montjuïc. Avui i dimecres 27 de juny. A les 22.00 hores. Preu: de 12 a 36 euros.

Una obra a les fosques

L’espectador es trobarà en un teatre completament a les fosques per desig de l’autor teatral Jesús Campos, creador de l’obra A cegues, que el Grec estrena al teatre Villarroel  demà dimecres fins al 29 de juliol. El dramaturg no separa els actors dels espectadors. La foscor creada per exigències del guió nomès es trenca en els tres darrers minuts de l’obra. El text parla de la guerra. En aquest context, la foscor funciona com a una expressiva metàfora i un joc teatral amb sorpresa assegurada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento