Els Tres Turons serà un parc de la grandària de Montjuïc

  • La prioritat és la qualitat de vida dels veïns i aconseguir per a Barcelona un nou pulmó verd d’un total de 505 hectàrees.
  • La segona fase de la intervenció és posar a disposició dels visitants un recorregut arqueològic per tres nous espais patrimonials.
  • El nombre de nous habitatges públics de reallotjament s’ajustarà progressivament al nombre d’habitatges a expropiar.
Perspectiva del Parc dels Tres Turons d'Horta-Guinardó, des d'un punt allunyat.
Perspectiva del Parc dels Tres Turons d'Horta-Guinardó, des d'un punt allunyat.
BCN.CAT
Perspectiva del Parc dels Tres Turons d'Horta-Guinardó, des d'un punt allunyat.

Els Tres Turons es convertirà en el parc central dels districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia. Aquest és l’objectiu que l’Ajuntament s’ha marcat com un dels grans projectes per a la ciutat, que suposarà una millora dels accessos i l’entorn de les Bateries Antiaèries. La prioritat és la qualitat de vida dels veïns i aconseguir per a Barcelona un nou pulmó verd d’un total de 505 hectàrees, una superfície equivalent a la de Montjuïc.

L’àrea d’influència al seu entorn és molt àmplia. Fins a 11 barris de la ciutat envolten l’espai al cor de la ciutat. La visió que té l’Ajuntament dels Tres Turons és fer d’aquest lloc una nova ciutat jardí per tal de recuperar el valor estratègic del parc dins de la ciutat.

En aquesta línia, el projecte vol prioritzar les necessitats dels equipaments del parc. Sobre aquesta base es desplegaran altres mesures, la més important el reallotjament d’habitatges mitjançant expropiacions. En aquest sentit, s’ha previst que s’executaran totes aquelles sol·licituds presentades, sempre i quan es compleixin els requisits establerts.

El nombre de nous habitatges públics de reallotjament s’ajustarà progressivament, segons l’Ajuntament, al nombre d’habitatges a expropiar. Paral·lelament, s’establirà un programa d’ajuts a la rehabilitació dels habitatges existents.

D’altra banda, el projecte pretén millorar l’espai públic, amb prioritat on hi viuen els veïns. També millorar els recorreguts per connectar els barris, així com potenciar la identitat del lloc i la memòria històrica.

Nou espai museístic

La segona fase de la intervenció és posar a disposició dels visitants un recorregut arqueològic per tres nous espais patrimonials: el pavelló d’oficials, el pavelló de la tropa i el lloc de comandament. Aquests espais estan vinculats a la defensa de Barcelona durant la Guerra Civil.

D’altra banda, una exposició amb el nom de Barcelona al límit, de la guerra de l’aire a habitar en barraques. També la creació d’un itinerari a mode de guia històrica i, finalment, un audiovisual sobre la trajectòria urbana de la ciutat, nascuda com a posició estratègica, articulada alhora des del mar i la muntanya.

Actuacions en marxa

Algunes actuacions de les previstes ja s’han desenvolupat o estan en procés. L’Ajuntament ja va millorar els accessos dels diferents fronts del Turó, creant els recorreguts interns. D'altra banda, el passat octubre, es van iniciar les obres de reurbanització dels accessos a les Bateries Antiaèries, el que va suposar tancar una fase del procés de museïtzació. L’actuació va comportar també la renovació del clavegueram i l’enllumenat, el soterrament de les línies aèries existents i la plantació d’arbres. Les obres van tenir un pressupost de 2,2 milions d’euros i encara està previst de finalitzar-se fins al proper mes d’agost.

A més, el districte d’Horta-Guinardó va millorar la pista esportiva al carrer Tenerife, així com els vestidors, l’entorn i va crear una àrea de jocs infantil. En aquesta línia, l’Ajuntament vol resoldre les necessitats locals d’accessibilitat als habitatges i l’aparcament de vehicles. A més, s’ha proposat reconèixer el doble caràcter del carrer com a part de l’itinerari del parc i com a carrer local.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento