Comissaries videovigilades

El director de la Policia i la Guàrdia Civil les aprova com a mesura per evitar maltractes, com han fet els Mossos.
Al final, els Mossos d’Esquadra han creat escola. Després que el Departament d’Interior anunciés la instal·lació de videovigilància a totes les comissaries de la policia autonòmica catalana i que la Guàrdia Urbana de Barcelona les vulgui posar a les zones on tenen els detinguts, ara li ha tocat el torn a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Segons va anunciar ahir el director general d’aquests dos cossos de seguretat, Joan Mesquida, és partidari de posar càmares com a «garantia» pels ciutadans que, precisament, la policia «actua bé».Mesquida està a favor de fer desaparèixer «qualsevol ombra de dubte» sobre l’actuació de la Policia i de la Guàrdia Civil. Sobre els maltractaments, considera que «són pràctiques absolutament abandonades» i, per això, posar càmares a les comissaries demostra que «tot el que sigui una garantia cap als ciutadans que la Policia i la Guàrdia Civil actuen bé» és una mesura positiva.

Precisament, l’Institut Nacional de Toxicologia de Barcelona està analitzant mostres del cor i el pulmó d’un jove nigerià que va morir mentre era extraditat per la Policia. L’Associació Nigeriana de Barcelona i Papers i Drets per a Tots es manifestaran el dia 22 per aquest cas.

Dos mossos absolts

L’Audiència de Barcelona ha absolt dos mossos acusats de colpejar un conductor que els va agredir en un control d’alcoholèmia perquè van emprar «la força indispensable» per reduir el denunciant, que va perdre dues dents.

El Ple del Parlament va aprovar ahir per unanimitat una moció, presentada per CiU, per expressar el seu «suport institucional a la tasca» dels Mossos d’Esquadra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento