Els barcelonins surten al carrer per participar en el Dia del Joc

  • Les entitats de la ciutat organitzen el dijous 28 de maig un munt d'activitats als barris.
  • El joc és un gran aliat de la salut física i mental.
  • La jornada se centra enguany en els io-ios i les baldufes.
Durant tot el dia de demà els carrers de la ciutat s’ompliran de nens i adults celebrant el Dia del Joc.
Durant tot el dia de demà els carrers de la ciutat s’ompliran de nens i adults celebrant el Dia del Joc.
LAURA ROMA/ACN
Durant tot el dia de demà els carrers de la ciutat s’ompliran de nens i adults celebrant el Dia del Joc.

Els ciutadans de Barcelona surten durant tota aquesta setmana a jugar amb motiu del Dia Internacional del Joc, que se celebra el pròxim dijous 28 de maig, i que porta a la ciutat un munt d'activitats i jocs que s'organitzen des de les entitats dels barris de la ciutat.

El Dia Internacional del Joc l'organitza IPA Spain, una entitat sense ànim de lucre que és l'organització local a l'Estat Espanyol d'IPA World,l'Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar. A l'organització tenen dos objectius principals: defensar el dret de tots els infants al joc (article 31 de la Convenció sobre els Drets de l'Infants de les Nacions Unides) i conscienciar que el joc és un dels millors aliats de la salut física i mental.

Enguany,  la  jornada  se centra molt en els io-ios i les baldufes,  professionals d'aquest joc estaran als carrers de Barcelona per mostrar les seves habilitats i ensenyar els seus trucs. El Dia Internacional del Joc se celebra Barcelona, Girona, Lleida,  Madrid,

Canàries, València, Andalusia, el País Basc, Navarra i Huesca, entre  molts  d'altres.

Les activitats són  variades  i divertides.  A més, la celebració d'aquest dia comporta que al llarg de la setmana ja s'organitzin activitats, de manera que infants, joves i adults poden sortir als carrers a jugar des d'aquest dimecres i fins divendres. Un cas és la plaça del Sol, al barri de Gràcia, que organitza jocs des de dilluns passat i finalitzaran per complet el pròxim  divendres.

Com que la majoria d'activitats estan pensades per a infants, se celebraran fora de l'horari escolar. Per tant, a les 16.30h a la plaça Fort Pienc el Centre Cívic del barri organitza tallers, activitats tradicionals i de gegants.

A Gràcia, a la plaça de la Virreina, durant tot el dia del pròxim dijous es posarà al servei dels ciutadans la caixa Social Toy, amb un munt de jocs que es desenvoluparan a  la  mateixa plaça. Aquest dia tan festiu completa  la  seva agenda  amb  el joc La Búsqueda del Tresor,  a  la Perruqueria Infantil La Geganteta a partir de les 16.30h. Situada al carrer Providència, a la Vila de Gràcia, és un joc de pistes amb un petit premi. Per tant, els nens, joves i adults que ho desitgin demà tenen l'oportunitat de sortir a jugar als carrers de Barcelona durant  tot  el  dia  i  gaudir d'una gran jornada festiva.

Activitats durant tota la setmana

Amb motiu del Dia Internacional del Joc s’han programat activitats durant tota la setmana. A la  plaça del Sol hi ha activitats cada tarda, com ara un especial de  jocs de taula avui a les 17 hores o una  exhibició de baldufes i io-ios amb tres joves campions d’Europa, a  les 18.30h.

El pròxim dijous a partir de les 17 hores s’han programat activitats esportives, jocs de taula, un taller de xapes i manualitats amb fils i llana, entre d’altres. I el proper divendres es completa la programació amb un gran campionat cooperatiu de jocs pintats a terra.

Programació sencera

Per poder consultar la programació sencera del Dia Internacional del Joc, saber més coses sobre aquest dia tan especial i conèixer millor el per què se celebra, es pot consultar el web:www.diadeljoc.org.

Durant tot el dia la organització anima participar de l’acció que fan a internet per recordar que jugar és un dret de la infància i una necessitat al llarg de tota la vida: a partir del 28 de maig es publicaran a les xarxes socials fotos de gent jugant amb l’etiqueta #Jugarésundret i #Jugaresunderecho. Facebook: facebook.com/diadeljuego

Mapa del dia del joc. A la pàgina web (eldiadeljoc.wordpress.com/mapa) es pot trobar un mapa on s’actualitza diàriament la informació sobre tots els actes organitzats entorn el Dia del Joc. També hi ha l’opció d’organitzar una activitat de joc i enviar-la per a que es publiqui al mapa. Cal posar-se en contacte amb diadeljuego@iespain.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento