14 regidors marxen sota l’ombra de l’abstenció
L’últim Ple del mandat, ahir, marcat pels comiats (Hugo Fernández).
Mayol apunta al Zoo i Escarp, a Seguretat. L’últim Ple del mandat i del govern tripartit a Barcelona va estar marcat ahir pel comiat de 14 regidors, per les referències a l’abstenció a les darreres eleccions i pel repartiment d’àrees del nou govern municipal. Avui es donarà a conèixer el cartipàs, però, en principi, Imma Mayol (ICV) podria assumir àrees que abans eren de Jordi Portabella (ERC), com el Zoo. Assumpta Escarp (PSC) podria portar Seguretat i Mobilitat.

Els regidors sortints van demanar «dignificar la política». La convergent Magda Oranich va alertar de «la distància dels polítics amb els ciutadans» i va exhortar a donar a conèixer millor el que es fa a l’Ajuntament. També el regidor més veterà, el socialista Xavier Casas, va recordar que la funció d’un regidor «és servir i no ser servit».

Altres històrics com els socialistes José Cuervo, Maravillas Rojo, Ferran Julián i Katy Carreres, o l’ecosocialista Eugeni Forradellas van acomiadar-se en un Ple que va aparcar les diferències polítiques.

L’alcalde, Jordi Hereu, va prioritzar els acords amb ERC, en l’oposició el proper mandat.