El Govern va actuar tard amb la nena maltractada

«Podria haver-ho fet abans», segons sosté el Tribunal Superior de Justícia. La jutge decreta presó preventiva pel pare de Clàudia. El Síndic investiga el cas.
La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, va defensar que el jutge i l’hospital van actuar bé en el cas de la petita Clàudia, de sis mesos, ingressada per suposats maltractaments. I va acusar la Generalitat de fer-ho tard, ja que «podria haver actuat abans». Per això, ha obert una investigació.La jutge de Tarragona va decretar l’ingrés a presó del pare, Richard R. B., després d’un nou informe mèdic que considera que la nena podria haver estat colpejada. La mare va quedar en llibertat provisional. Tots dos neguen haver maltractat el bebé i, fins i tot, s’apunta a la cangur.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va afirmar que «no em tremolarà el pols» si descobreix que Atenció a la Infància de Tarragona ha actuat amb «negligència». I el Síndic de Greuges ja ha obert una actuació d’ofici.

Dos episodis consecutius

El coordinador de maltrataments de Sant Joan de Déu, Jordi Pou, considera que el sistema no va fallar, sinó que «va haver un error humà», que va desatendre el nadó, tot i l’alerta llençada des de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Ahir es va saber que ni el jutge, ni Atenció a la Infància es van oposar a què la nena rebés l’alta i anés a casa, sense actuacions d’ofici. Era la segona vegada que la nena era atesa de suposades agressions.

Màxima vigilància

Ara, un responsable d’Atenció a la Infància està de guàrdia les 24 h per evitar que el pare vegi la seva filla petita i controlar les visites que fa la mare. Al Parlament, CiU va demanar el cessament de la responsable d’Atenció a la Infància.

Nova llei contra els maltractadors

El Parlament va donar ahir llum verda a la tramitació del projecte de llei del Llibre Quart del Codi Civil català sobre successions que, per primera vegada a Espanya, impedeix que les persones que hagin estat condemnades per maltractar la seva parella o els seus fills, es beneficiïn de l’herència de les seves víctimes. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va dir que «seria absurd que una persona que ha maltractat una altra rebi els beneficis de la seva herència».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento