Les biblioteques obren les seves portes per poder estudiar de nit

  • De dilluns a divendres i fins al 19 de juny, obren de nou del vespre a una de la nit.
  • N'hi ha més d'una en diferents espais de cada districte.
  • Es poden formar grups de conversa i d'intercanvi d'idiomes.
Les sales d’estudi nocturn a les biblioteques de Barcelona estaran habilitades fins el proper 19 de juny.
Les sales d’estudi nocturn a les biblioteques de Barcelona estaran habilitades fins el proper 19 de juny.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Les sales d’estudi nocturn a les biblioteques de Barcelona estaran habilitades fins el proper 19 de juny.

Amb el final de curs arriben els treballs i els examens finals. Des dels universitaris preparant l'avaluació final fins als estudiants de batxillerat preparant els PAU (Proves d'Accés a la Universitat), passant pels adults que busquen un clima tranquil per poder treballar en silenci.

És per això que la Regidoria d'Adolescència i Joventut en conveni amb els Districtes i les Biblioteques de Barcelona posen en funcionament sales d'estudi nocturnes fins el 19 de juny, de dilluns a divendres de 09.00 a les 01.00 h.

Sales d'estudi nocturn

Ciutat Vella. Habiliten sales d'estudi l'equipament infantil  Barceloneta  (C.  Andrea Dòria, 23), el Casal de Joves Palau Alòs (C. Sant Pere més Baix,55) i  el Centre d'Informació i Assessorament per a Joves (C. Sant Oleguer, 6-8).

Eixample. Obren le seves portes el Centre Cívic Urgell (C. Comte d'Urgell, 145) i la Biblioteca Sagrada Família (C. Provença, 480).

Sants-Montjuïc.  Les  sales s'habiliten a les biblioteques Francesc Boix (C. Blai,  34),  Francesc Candel (C. Amnistia Internacional,  10)  i Vapor  Vell  (C. Joan Güell,  14-22).

Les Corts. La sala d'estudi està al Centre Cultural Riera Blanca (C. Riera Blanca, 1-3).

Sarrià-Sant Gervasi. Biblioteques Clarà (C. Dr. Carulla, 22-24) i Sant Gervasi-Joan Maragall  (C.  Sant  Gervasi  de Cassoles, 85) i el Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán (C. Reis Catòlics, 16-34).

Gràcia. Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia, 190-192) i les biblioteques Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20) i Vila de Gràcia (C. Torrent de l'Olla, 104).

Horta-Guinardó. El PIJ Horta-Guinardó (C. Horta, 71) i les biblioteques del Carmel-Juan Marsé (C. Murtra, 135-145) i Guinardó-Mercè Rodoreda (C. Camèlies, 76-80).

Nou Barris. Centre Cívic Can Basté (Pg. Fabra i Puig, 274), Biblioteca Les Roquetes (C. Via Favència, 288 B), Institut Sant An- dreu (C. Badosa, 10-14) i Biblioteca Zona Nord (C. Vallcivera, 3 bis).

Sant Andreu. Biblioteca Sagrera -Marina Clotet (C. Camp del ferro, 1-3),  Biblioteca Ignasi  Iglesias-Can Fabra (C. Segre, 24) i Espai Jove Garcilaso (C. Garcilaso, 103).

Sant Martí. Biblioteca Xavier Benguerel (Av. Bogatell, 17) i Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz (C. Joncar, 35). Algunes sales fan horaris especials i cal consultar-los prèviament.

Grups d’intercanvi d’idiomes. Una de les  opcions que es proposen per a les sales d’estudi nocturn és la de formar grups de conversa per intercanviar idiomes, a més hi ha diverses opcions. Per una banda, un grup de persones es reuneix per practicar un idioma concret; i, d’altra banda, s’intercanvia la pràctica d’un idioma estranger amb el català o el castellà.

Si no es troba l’idioma que es vol practicar, es pot proposar un nou grup a la sala més propera o a través del Facebook de les sales. També es fan tallers vinculats a la

pràctica d’idiomes.  Cal tenir en compte, però que per assistir a aquestes activitats cal inscriure’s prèviament. Es pot contactar amb les sales telefònicament o a través del correu electrònic: estudinocturn@bcn.cat. 

Consulta el transport més adequat. Per arribar a les sales d’estudi nocturn amb transport públic es pot consultar el web de Transports Metropolitans de Barcelona (www.tmb.cat) i el de Bicing (www.bicing.cat).

Com arribar als espais

Les sales d’estudi nocturn es reparteixen per tots els districtes i municipis per poder facilitar-ne l’accés a tothom, però hi ha algunes que fan horaris especials. Si algú vol apropar-se a espais que els queden més lluny del seu domicili té diferents opcions per acostar-s’hi  amb transport públic, sense patir que tanqui a les 12.00 hores. Per exemple el servei de Bicing tanca a les 2.00 hores, el bus nit funciona ininterrompudament i, abans de les 00.00 hores es pot agafar el metro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento