Obliguen quatre nenes a declarar davant l’acusat d’abusar d’elles

L’Audiència vol garantir el dret a la defensa i creu que no pot haver separació física entre les víctimes i el processat, que és un professor.
Quatre nenes d’entre 9 i 11 anys que suposadament han estat víctimes d’abusos sexuals per un professor de karate declararan avui cara a cara davant de l’acusat.

Les famílies van demanar que els jutges donessin com a vàlida la declaració que van fer durant la instrucció del cas, o en tot cas, que les nenes declaressin per vídeo.

Confrontació visual

Els magistrats s’hi van negar perquè entenen que el dret de defensa passa ineludiblement per la confrontació visual de víctimes i processat.

El cas es remunta al 2003 quan les famílies de les quatre nenes van denunciar el professor. A la sessió d’ahir, Fracisco C. S. va negar les acusacions i va explicar que de tant en tant feia petons als alumnes com «els podria fer a la família». Va assegurar que les petites l’acusen per «gelosia», ja que competien per ser la preferida. Les acusacions demanen entre 19 i 23 anys de presó per cadascun dels quatre delictes d’abusos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento