Les discoteques ja tanquen des d’avui una hora més tard

Estaran obertes fins les 6 el cap de setmana i festius i fins les cinc en laborable. Els locals veuen bé que coincideixi amb el metro i els veïns temen més soroll.
La nova ordre d‘horaris de discoteques i sales de ball entre en vigor avui. Aquests establiments, on estan incloses les sales amb espectacle, podran tancar una hora més tard, a les 6 del matí dels dissabtes, diumenges i festius i a les 5 els dies laborables, mitja hora més tard de l’habitual.La resta d‘establiments no tindran cap modificació i continuaran amb els mateixos horaris. La Direcció General del Joc i Espectacles considera que la mesura ajudarà a conciliar els drets i interessos de tots els sectors implicats, incloent el de mobilitat sostenible.

Des de l‘Associació contra la Contaminació Acústica (ACCAC), Lluís Gallardo, advocat i portaveu, troba positiu la coincidència amb el transport públic, fet que fa que la norma quedi circunscrita pràcticament a l‘àrea de Barcelona. Tot i així , els veïns temen més sorolls. «Per mesurar els excessos» en cas de denúncia amb un sonòmetre,  «hi haurà una hora més» per fer la medició. Entre el 15 i el 20% de les queixes per soroll venen referides a molèsties de discoteques i bars.

Des de la patronal FECALON,  el secretari general, Fernando Martínez, manté que la normativa és «incompleta i discriminatòria», ja que obvia els bars nocturns.

Martínez també es felicita del resultat final «de tres anys de negociacions» i de poder (almenys, a l’àrea de Barcelona, que engloba el 80% de locals) compaginar la mobilitat amb l’oci. FECALON intentarà resoldre problemes de forma extrajudicial amb l’ACCAC.

Reclamen presó per l’amo d’un bar

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha coincidit amb l’acusació particular exercida pels veïns afectats per sorolls del bar El Portet en què el propietari, Dionisio Mestre, ha de complir la pena imposada de quatre anys de presó, a l’espera que es resolgui una petició d’indult. La fiscalia recorda que el propi Tribunal Suprem ja va desestimar un recurs que el propietari del bar presentava contra la sentència condemnatòria. Dionisio ja ha consignat els 32.000 euros d’indemnització.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento