Catalunya viu l’inici d’any amb menys morts de trànsit

Fins al mes de maig s’han deixat la vida a l’asfalt 131 catalans. Hi ha hagut un 29% menys d’accidents, tot i que han pujat a Lleida i Girona.
Fa gairebé un any que va patir l’accident de trànsit que el va postrar, temporalment, en una cadira de rodes.
Fa gairebé un any que va patir l’accident de trànsit que el va postrar, temporalment, en una cadira de rodes.
Fa gairebé un any que va patir l’accident de trànsit que el va postrar, temporalment, en una cadira de rodes.
El nombre de víctimes mortals a les carreteres catalanes en els cinc primers mesos de l’any és el més baix. Van ser 131 defuncions, davant les 148 de l’any passat i les 132 de l’anterior. La mitjana dels anys anteriors se situava en prop de les 200.Catalunya també registra la millor dada en accidents: 117 entre gener i maig. És un 13% menys que l’acumulat del 2006 o un 29% menys que la mitjana dels darrers anys. En el mateix període, 58 persones han resultat ferides greus. Són dades provisionals que només sumen els lesionats en els sinistres amb morts.

Tarragona  la que millors resultats ha tingut (de 31 a 23 morts). Barcelona les ha reduït de 63 a 49. En canvi, Lleida les ha augmentat de 21 a 24, i Girona de 33 a 35.

Ahir, un motorista va morir a la carretera N-152, a Fontanals de Cerdanya. I hi va haver sis ferits en un xoc frontal a la C-12, a Tarragona. Les associacions de víctimes insisteixen a posar noms i cognoms a cada sinistre.

Curses il·legals

El Vicente Sánchez va perdre el seu fill quan tenia 16 anys, atropellat per dues motocicletes a Sant Quirze. L’associació de veïns havia denunciat la celebració de curses il·legals. «No va ser fortuït», subratlla el pare. És el cas del Simon, amb un traumatisme per un accident quan circulava amb moto begut. O d’altres d’anònims, com un noi que necessita algú sempre al seu costat després de ser atropellat a 120 km/h en un pas de vianants del Paral·lel.

Cues en el retorn a Barcelona

Retencions de fins a 17 km hi va haver ahir a la tarda en vies de la Costa Brava, Tarragona i el Baix Llobregat en el retorn a Barcelona, després de celebrar el dia festiu de la Segona Pasqua. La pluja a la zona de Girona va dificultar la circulació a l’AP-7. Un carril de la C-16 va estar tallat tres hores per un camió bolcat.

El camí cap a la recuperació

Juan Carlos Fdez. 37 anys. construcció

«Tornaré a treballar»

Fa gairebé un any que va patir l’accident de trànsit que el va postrar, temporalment, en una cadira de rodes. El diagnòstic: lesió medul·lar cervical. Segueix el procés de recuperació a l’Institut Guttmann, a Badalona. Una goma elàstica l’ajuda a guanyar capacitat muscular. Comença a caminar amb crosses. Cada dia fa cinc hores d’exercicis de recuperació. Tot amb la intenció de recuperar mínimament la normalitat: «Va ser dur. Ara espero treballar. Tornaré a fer-ho», explica esperançat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento