Una mostra retrata l'idil·li de Barcelona amb les persones i l'arquitectura a la Sala Ciutat

  • L'exposició acumula més de 3.000 opinions i 9.000 fotografies que el festival ha recopilat en les seves cinc edicions.
  • Els assistents poden participar en la votació per escollir la millor fotografia del festival d'arquitectura.
  • La mostra també convida al visitant a què faci la seva autofoto amb Barcelona per penjar-la a les xarxes socials.
Un dels espais de l'exposició que es pot visitar a la Sala Ciutat fins el 20 de març.
Un dels espais de l'exposició que es pot visitar a la Sala Ciutat fins el 20 de març.
VICENTE ZAMBRANO / AJUNTAMENT DE BARCELONA
Un dels espais de l'exposició que es pot visitar a la Sala Ciutat fins el 20 de març.

Amb motiu del gran èxit que el festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona ha tingut al llarg de les seves cinc edicions, enguany, a la Sala Ciutat (carrer Ciutat, número 2) es pot visitar l’exposició I like Barcelona. Persones, arquitectura i urbanisme, una mostra interactiva muntada a partir de les fotografies i les opinions sobre la capital catalana recollides durant el festival d’arquitectura. La mostra convida els visitants a deixar constància, en la pròpia exposició, de les seves preferències en els àmbits que s’hi tracten.

Impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i l’associació Open House Barcelona, el fil argumental de l’exposició són les més de 3.000 opinions i 9.000 fotografies que el festival ha anat recopilant en les seves cinc edicions. El 48H Open House és la principal cita de Barcelona amb l’arquitectura, capaç de congregar, cada any i durant un únic cap de setmana, 50.000 persones desitjoses de visitar 150 edificis, entre els quals figuren bona part de les millors mostres de l’arquitectura de la ciutat.

Entre les propostes participatives de l’exposició hi ha la votació per escollir la millor fotografia d’entre les 50 finalistes dels concurs Opengram i les 10 de l’OpenFoto, una selecció de les millors instantànies enviades a través de les xarxes socials en el transcurs de les últimes edicions del festival 48H Open House Barcelona. Les votacions es fan a través d’un sistema d’icones físiques (imants en forma de cor) que evoquen els m’agrada de les xarxes socials. D’aquesta forma expressa la seva opinió el visitant de la mostra I like Barcelona. Persones, arquitectura i urbanisme. A dia d’avui, tot i que el concurs s’ha celebrat i ja hi ha guanyadors, els assitents poden seguir opinant sobre quines fotografies els agraden més.

A part de la visibilitat que es dóna a les eleccions del públic, la mostra també convida el visitant a què faci la seva autofoto amb Barcelona per, posteriorment, penjar-la a les xarxes socials. A diferència del cap de setmana del Festival, amb la nova exposició, la ciutadania esdevé no només observador, sinó que també intervé en el seu contingut. Es tracta d’una mostra única fins al moment que serveix per valorar l’èxit d’un festival que cada any creix més a la ciutat de Barcelona.

Guanyadors dels concursos

Els concursos Openfoto i Opengram ja tenen guanyadors. Pel que fa l’Openfoto, la vencedora, escollida per votació popular entre les 10 finalistes d’un concurs al que s’han presentat 130 imatges, és una fotografia del Centre Esportiu Can Ricart. Per altra banda, en el marc d’un Opengram que ha arribat als 800 participants, i on es van seleccionar 50 finalistes, la fotografia guanyadora és un joc de reflexos a partir del sostre vidriós de l’Edifici Fòrum.

Interacció amb els assistents

Gran participació dels assistens: A banda de la visibilitat que es dóna a les eleccions del públic, la mostra també convida al visitant a què faci la seva autofoto (selfie) amb Barcelona per, penjar-la a la xarxa amb les etiquetes #SalaCiutatBcn i #ILikeBcn, i completant la frase: «El que més m’agrada de Barcelona és...».

Horaris: La mostra es pot visitar fins el 20 de març de dimarts a dissabte, d’11.00 a 20.00 hores i, els diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Els dilluns l’exposició està tancada. (www.bcn.cat/salaciutat)

Miniguia d’arquitectura: Un dels espais de la Sala Ciutat ha estat concebut per interpretar l’espai físic de la ciutat i el seu context, a través d’un breu guia d’arquitectura. A l’espai miniguia, el visitant hi troba breus definicions i biografies d’una selecció de nou arquitectes clau, nou obres d’arquitectura i nou d’urbanisme que han estat bàsiques per configurar l’estructura de la Barcelona actual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento