CiU guanya la batalla de l’AVE a l’Eixample i el PSC perd Gràcia

Els convergents incrementen 9 punts el seu percentatge de vots en el districte més poblat fins arribar al 32,44%. Els socialistes revaliden els resultats en sis demarcacions com a primera força.
El mapa de districtes de Barcelona torna a ser roig socialista, però aquesta vegada amb més taques blaves. CiU va revalidar els resultats de 2003, quan va ser la llista més votada a Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Les Corts, i va desbancar al PSC a Gràcia.Per contra, els socialistes van ser la primera força en els altres sis districtes de la ciutat. Tot i així,  la candidatura de Jordi Hereu no va aturar la sangria de vots en els tres bastions socialistes (Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí), que es va iniciar a les darreres eleccions.

Nou punts més

Una de les principals batalles es va disputar a l’Eixample. Les posicions dels partits sobre el pas de l’AVE pel centre van ser un dels eixos de la campanya, que els electors van tenir en compte.

CiU, partidària de desviar el traçat del tren d’alta velocitat pel Vallès, va consolidar la primera posició que va obtenir el 2003 i va augmentar la diferència fins a nou punts respecte el PSC. Aquesta pujada de la federació nacionalista, però, va ser més a costa de les formacions petites.

L’efecte de la crisi del Carmel gairebé no es va notar a Horta-Guinardó. El PSC va tenir una baixada de 4,5 punts de percentatge de vots, una xifra semblant a la d’altres districtes. El partit Carmel Blau, creat després de l’accident, només va obtenir mig miler de vots.

Gràcia, convergent

L’empat entre PSC i CiU a Gràcia del 2003 es va trencar ahir en favor dels convergents, que van obtenir un 30,21%, cinc punts més que els socialistes. Aquest creixement és inversament proporcional a la caiguda dels republicans en aquest districte. D’altra banda, ICV va avançar posicions i va  superar ERC en dos districtes: Gràcia i Sants-Montjuïc.

Més abstenció i vot en blanc

L’abstenció ha estat també a Barcelona protagonista destacada d’aquestes eleccions. El districte de Ciutat Vella ha superat de molt la mitja de la ciutat (50,42%) i ha arribat al 60,77%. El segueixen Nou Barris, amb el 54,55% d’abstenció, i Sants-Montjuïc, amb el 52,89%. Pel que fa als vots en blanc, a Gràcia s’ha arribat al 4,90% dels vots i a l’Eixample al 4,47% del total.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento