Un col·lectiu d'agents impulsa la Policia per la Defensa Animal

  • L'ONG treballa per difondre entre els policies les lleis de protecció dels animals i per oferir-los formació més específica.
  • L'APDA neix com a conseqüència de les carències que els propis policies detecten en l'exercici de les seves funcions.
  • Entre els objectius està el de crear un protocol d'actuació per establir com actuar en situacions de maltractament animal.
Un dels cursos de formació que imparteix l'APDA, en aquest cas tracta sobre el llenguatge corporal dels gossos.
Un dels cursos de formació que imparteix l'APDA, en aquest cas tracta sobre el llenguatge corporal dels gossos.
APDA
Un dels cursos de formació que imparteix l'APDA, en aquest cas tracta sobre el llenguatge corporal dels gossos.

Els cossos policials vetllen pel compliment de les lleis, però la seva desconeixença els pot portar a l’error en l’exercici de la seva funció de seguretat ciutadana. Les normes de protecció animal són encara avui un gran desconegut per alguns policies, però n’hi ha que hi volen posar remei.

L’Associació de Policies per la Defensa Animal (APDA) neix com a conseqüència de les carències que els propis policies detecten en l’exercici de les seves funcions. «Davant d’un cas de maltractament animal, veus que no tens eines ni formació per saber com actuar» explica la presidenta de l’APDA, Sònia Pujol.

Aquesta ONG està formada per policies de diferents cossos que han detectat la manca de formació i sensibilitat que tenen molts companys de professió. Explica Pujol que «no busquem conscienciar ni sensibilitzar a ningú» i defineix amb una frase l’objectiu d’aquesta iniciativa: «Nosaltres som els garants de la llei, i si hi ha lleis de protecció dels animals, doncs s’han de complir».

Cal destacar que l’APDA no s’encarrega d’investigar ni de denunciar casos de maltractament animal, sinó d’ajudar als policies a saber com actuar quan es troben en situacions d’aquest tipus, mitjançant cursos de formació que imparteixen amb el suport d’entitats protectores d’animals.

Protocol d'actuació

Un dels objectius d’aquesta ONG és elaborar un protocol d’actuació, una mena de guia amb les passes que s’han de seguir en situacions de maltractament animal. Pujol lamenta que «cada comunitat té les seves lleis en aquest àmbit», fet que els condiciona molt. Tot i no rebre ajudes econòmiques per part de l’Administració, l’APDA col·labora amb alguns ajuntaments, com el de Barcelona i Polinyà, i es mostren orgullosos per «la bona acollida ciutadana» que han tingut fins al moment.

Programa contra maltractaments

Sònia Pujol també és directora de Freedom Paws Link, un programa d’acollida per a animals que pateixen algun tipus de maltracte. Pujol parla de la relació entre la violència humana i l’animal: «De vegades s’utilitza l’animal per coaccionar a la persona». L’objectiu es intervenir en aquestes situacions i donar acollida als animals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento