Increment dels ajuts per a infants en situació de vulnerabilitat

  • L'Ajuntament destinarà 9,2 milions d'euros per a la creació d'un fons destinat a la concessió d'ajuts a infants.
  • Els destinataris d'aquesta ajuda seran els infants menors de 16 anys empadronats a Barcelona i que viuen en situació de vulnerabilitat.
  • La prestació es farà efectiva a través de la Targeta Barcelona Solidària.
El menjador escolar és un dels espais on hi ha més demanda d’ajuts per als infants davant la importància d’aquest àpat diari.
El menjador escolar és un dels espais on hi ha més demanda d’ajuts per als infants davant la importància d’aquest àpat diari.
MARINA LÓPEZ / ACN / ARXIU
El menjador escolar és un dels espais on hi ha més demanda d’ajuts per als infants davant la importància d’aquest àpat diari.

Degut a les conseqüències tan negatives que ha tingut la crisi econòmica en molts barcelonins, l’Ajuntament de Barcelona –a través l’Institut Municipal de Serveis Socials– destinarà 9,2 milions d’euros per a la creació d’un fons destinat a la concessió d’ajuts a 7.500 infants menors de 16 anys per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i material escolar. L’objectiu és oferir a aquestes famílies amb fills menors un recurs econòmic de 100 euros mensuals durant aquest any 2015, amb un màxim de 1.200 euros per infant a l’any.

Els destinataris d’aquesta ajuda seran els infants menors de 16 anys empadronats a Barcelona, que viuen en unitats familiars amb rendes inferiors al llindar de la pobresa. Per tal d’assegurar el repartiment equitatiu de la nova ajuda es prendrà en consideració els 6.398 infants que han estat mereixedors d’una beca menjador aquest curs escolar i que, en el seu expedient, ja consta un informe social acreditatiu de la situació de necessitat i vulnerabilitat de la família o unitat de convivència.

Això no exclou altres nens i adolescents que, per altres motius, puguin accedir a aquests ajuts. Serà una prioritat pertànyer a la franja d’edat corresponent als 0-3 anys i el fet de no haver sol·licitat la beca menjador no implica està exclòs de la subvenció, ja que, si la situació familiar i del nen ho requereix, també se li concedirà si reuneix els requisits establerts. L’adjudicació de les ajudes es farà d’acord amb els criteris de valoració establerts i tenint com una referència les bases per a l’atorgament d’ajuts individuals del menjador.

Per fer efectiu aquesta subvenció i poder arribar a tots els infants que l’han de rebre, l’Ajuntament enviarà un comunicat a aquelles famílies usuàries dels Serveis Socials que compleixen els requisits, juntament amb un formulari que hauran d’emplenar per poder demanar la prestació. Cada districte disposa d’un Centre de Serveis Socials específic (en total, 10) que funcionaran fora del seu horari habitual per poder agilitzar el màxim la tramitació d’aquest ajut i on s’hauran de dirigir les famílies. L’objectiu és garantir la qualitat de vida dels ciutadans a través de l’augment de la inversió social, la creació de noves polítiques d’inclusió i la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector.

Targeta Barcelona Solidària

La prestació es farà efectiva a través de la Targeta Barcelona Solidària –la targeta moneder que va posar en marxa l’Ajuntament el novembre del 2013– a través de la qual es fan efectius els ajuts econòmics en matèria d’alimentació que dóna l’Institut Municipal de Serveis Socials. Aquesta targeta es pot fer servir en tots els establiments que disposen de CNAE alimentació i molts d’aquests comerços també tenen oferta de productes d’higiene i material escolar.

Serveis i ajuts de l'IMMS

Institut Municipal de Serveis Socials: L’IMSS és un organisme local que té com a principal objectiu gestionar els 40 centres de serveis socials (CSS), que configuren la xarxa d’atenció social bàsica de la ciutat i promoure els recursos i prestacions socials destinats a ajudar a les persones, famílies i col·lectius per a obtenir l’atenció social que necessitin.

Augment dels ajuts: L’IMSS ha incrementat la inversió pel que fa els ajuts econòmics d’inclusió en els darrers anys, passant dels 2.750.836,8 euros l’any 2011 als 5.731.300,33 euros de l’any 2014, o als gairebé 19 milions d’euros que s’han destinat a polítiques per a garantir l’alimentació.

Centres de Serveis Socials: Els CSS són centres d’informació, orientació i atenció per tractar els problemes socials que afecten a les persones i a les famílies. S’hi poden sol·licitar diferents ajudes i prestacions incloses en el catàleg de serveis socials, algunes de les quals poden ser d’accés directe i altres poden requerir valoració dels professionals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento