Una desena d'ONG i entitats comparteixen nova llar al Raval

  • Les ONG comparteixen espai amb serveis a famílies monoparentals i infants vulnerables.
  • El nou hub aplega col·lectius que treballen amb els mateixos objectius però en territoris diferents.
  • L'Ajuntament de Barcelona ha fet una inversió de 700.000 euros per remodelar i habilitar l'espai.
El nou espai obert al Raval és un centre compartit per diverses ONG i entitats socials que actuen a l’estranger i a la ciutat de Barcelona.
El nou espai obert al Raval és un centre compartit per diverses ONG i entitats socials que actuen a l’estranger i a la ciutat de Barcelona.
JUAN LEMUS
El nou espai obert al Raval és un centre compartit per diverses ONG i entitats socials que actuen a l’estranger i a la ciutat de Barcelona.

Amb l’objectiu de posar en comú organitzacions que treballen a Barcelona i d’altres entitats que ho fan a l’estranger, l’Ajuntament de Barcelona ha creat un nou espai municipal que aplega en un hub comú Organitzacions No Governamentals amb entitats socials del barri del Raval. D’aquesta forma, les ONG compartiran l’espai amb serveis a famílies monoparentals i infants vulnerables.

El carrer d’Erasme de Janer és la seu d’aquest nou centre municipal, que posa en comú organitzacions de cooperació al desenvolupament que combaten les desigualtats al món amb entitats socials centrades en l’atenció als més vulnerables de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa innovadora que enriqueix el treball dels col·lectius implicats, amb objectius comuns, però en territoris diferents. A més, la cessió d’una seu pot ser en aquests moments un gran ajut per a les entitats, especialment les de dimensions més petites o mitjanes.

Així, l’edifici es converteix en un hotel d’entitats centrat en el sector de la cooperació, un nou hub on nou col·lectius disposaran d’espais propis i compartits per seguir desenvolupant la seva activitat. Entre aquests col·lectius hi ha l’Assemblea Cooperació per la Pau (ACPP), Farmamundi o la Fundació Comparte, entre d’altres. D’altra banda, els col·lectius compartiran espai amb els serveis que ofereix la Federació Catalana i l’Associació de Famílies Monoparentals, que donen suport a les famílies i als infants en risc de vulnerabilitat. A més, la seu tindrà un racó infantil, un servei psicològic i jurídic, cursos per a mares i atenció individualitzada.

L’experiència d’aquest nou centre va més enllà de la simple cessió d’espais a entitats. El Consistori vol afavorir una nova dimensió de treball innovador i de col·laboració entre entitats i col·lectius que treballen en àmbits territorials diferents, però que comparteixen els mateixos objectius d’equitat, lluita contra les desigualtats i atenció a les persones més vulnerables.

L’espai es va presentar el passat 17 de febrer en un acte presidit per l’alcalde, Xavier Trias, que va destacar la vessant innovadora de l’equipament i va agrair la feina que fan les entitats que a partir d’ara faran ús d’aquest nou centre situat al cor del barri del Raval.

Col·lectius ben diversos

En aquest nou hub seran nou el total de col·lectius que disposaran d’espais propis compartits per seguir desenvolupant la seva activitat. Concretament, les entitats són l’Assemblea Cooperació per la Pau (ACPP), SUDS, AlterNativa Intercanvi amb pobles indígenes, Farmamundi, Centre de Treball i Documentació, Fundació Comparte, Associació d’educadors en drets humans, PBI Catalunya, SIOF i el Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal a les despeses militars.

Un espai remodelat

Espai remodelat: El nou espai multidisciplinari ha estat remodelat i habilitat per l’Ajuntament de Barcelona, que ha fet una inversió d’uns 700.000 euros i ara pot posar les instal·lacions al servei de diversos col·lectius.

Web del districte: El nou hub està situat al al Raval, un dels barris amb més acció social i més entitats vinculades als ajuts a les famílies més vulnerables. Per tal de conèixer tot el que passa al districte de Ciutat Vella i, concretament, al Raval, es pot visitar la pàgina web: ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella. A més, també es poden consultar les notícies més rellevants del districte al Twitter del districte (@Bcn_CiutatVella) i també al compte de Twitter del Consistori (@bcn_ajuntament).

Serveis del nou centre social: El nou espai municipal ofereix els serveis que dóna la Federació Catalana i l’Associació de famílies Monoparentals, que són els d’atenció individualitzada per a les famílies, un racó infantil, serveis psicològics i jurídics i cursos diversos per a mares.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento