La porra de candidats no coincideix amb les enquestes electorals

Només Hereu s’apropa als principals pronòstics. Fernández Díaz, el més divergent. El PSC guanya al sondeig de www.20minutos.es.
Amb l’excepció del candidat del PSC, Jordi Hereu, la resta de caps de cartell, que van fer la porra dels resultats de les eleccions per a 20 minutos l’11 de maig, no s’aproximen ni de lluny al que pronostiquen les enquestes publicades els darrers dies.

Hereu deixa el seu partit amb els 15 regidors que té, i també als seus dos socis, ERC i ICV, amb cinc regidors cadascun. A CiU li atorga un edil (passaria a 10) a costa del PP (se’n quedaria amb 6).

Segons les enquestes fetes públiques aquests dies, en la pràctica, el tripartit municipal continuaria sumant els 21 regidors de la majoria absoluta amb un cap (PSC) que fins i tot podria pujar i unes potes (ICV i ERC) que no perdrien embranzida.

La Vanguardia, El Periódico, El País i Antena 3 atorgaven entre 15 i 16 regidors al PSC. El Mundo rebaixava la xifra a 14, un menys. ICV, tendeix a pujar, cosa que es podria traduir en 5-6 regidors. ERC podria baixar i quedar-se entre 4 i 5 edils. Tots els estudis donen a la federació nacionalista possibilitats de millorar resultats: fins a 10-11 regidors, segons El Periódico i La Vanguardia. El PP podria passar de set a sis.

Opinió dels internautes

El que més s’allunya de les enquestes és Alberto Fernández (PP), que, en la seva porra, donava al seu partit el doble del que les enquestes li auguren i deixa al PSC 12 regidors. Xavier Trias (CiU) creu que n’obtindrà 14 edils i superarà el PSC (12).

Els lectors de www.20minutos.es; també pensen que guanyarà Hereu. Li donen el 24% dels 1.269 vots emesos a l’enquesta de la web. Molt a prop se situa ICV (23%); CiU (19%), PP (18%) i ERC; (16%).

L’habitatge és el gran problema

L’accés a l’habitatge és el principal problema a Barcelona. És l’opció que han triat el 30% dels 668 internautes que han votat a l’enquesta feta aquesta campanya a www.20minutos.es. Molt a prop, amb un 29%, se situa la immigració. D’altres preocupacions passen per la seguretat (11%), el vandalisme, el trànsit i la corrupció, cadascun d’ells amb un 6%. Al darrer lloc se situen el botellón (1%), la neteja i el transport públic, que és un problema per al 3%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento