La primera escola bressol inclusiva obrirà al setembre

  • Hi conviuran infants amb pluridiscapacitat juntament amb altres nens.
  • Durant el darrer mandat s'ha garantit l'obertura de 23 noves escoles bressol, més cinc de substitució.
  • L'Ajuntament de Barcelona augmentarà algunes bonificacions que atorga dins del marc de suport a les famílies.
Les bates dels infants penjades en una escola bressol, l'Ajuntament de Barcelona vol seguir contribuint a l'obertura d'aquestes.
Les bates dels infants penjades en una escola bressol, l'Ajuntament de Barcelona vol seguir contribuint a l'obertura d'aquestes.
NÚRIA TORRES / ACN
Les bates dels infants penjades en una escola bressol, l'Ajuntament de Barcelona vol seguir contribuint a l'obertura d'aquestes.

El proper mes de setembre, l’Ajuntament de Barcelona obrirà una escola de bressol inclusiva al districte de Gràcia. Serà pionera en aquest àmbit a la ciutat i és que a l’escola hi conviuran infants amb pluridiscapacitat juntament amb altres infants.

L’Escola Bressol l’Escorial donarà el tret de sortida al curs 2015-2016 essent pionera pel que fa la convivència entre nens amb pluridiscapacitat amb altres infants i compta amb alguns altres aspectes: l’escola fomentarà la convivència amb un entorn normalitzat dins d’una escola bressol municipal, també contribuirà a la normalització de la dinàmica familiar amb la possibilitat de conciliar la vida familiar i laboral i la integració familiar de l’entorn. A més, s’ajudarà als infants nascuts amb alguna discapacitat amb atenció individualitzada, especialitzada i global a càrrec de diferents serveis i especialistes. En aquest sentit, el centre l’Escorial disposarà d’un equip de professionals de diferents camps de la salut i la pedagogia especialitzada. Pel que fa l’admissió, l’escola admetrà infants amb discapacitats fins als 4 anys d’edat.

L’Ajuntament  es proposa treballar per poder oferir a les famílies el màxim de places possibles (per a infants d’entre 4 mesos i 3 anys d’edat) i, com en el cas del nou centre inclusiu que s’obrirà a Gràcia, experimentant una millora constant dels serveis que s’ofereixen des de l’Institut Municipal d’Educació. En aquest sentit, els darrers quatre anys s’han incorporat, curs rere curs, noves iniciatives i recursos pedagògics per millorar l’atenció i el servei als infants i a les seves famílies, així com per potenciar la capacitació professional i l’ampliació de coneixements de les direccions i dels educadors i educadores que treballen a les escoles bressol municipals de la ciutat.

Aquest mandat, l’Institut Municipal d’Educació ha garantit l’obertura de 23 noves escoles bressol, més cinc de substitució, i s’han creat un total de 3.005 noves places. A més de les 95 escoles bressol municipals actuals, que tenen una capacitat total per a 7.940 infants d’entre 4 mesos i 3 anys d’edat, està previst obrir durant els propers anys escoles bressol municipals noves als districtes de l’Eixample, Les Corts, Gràcia, Horta - Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí.

Més bonificacions a les famílies

Dins del marc de suport a les famílies, l’Ajuntament de Barcelona ha seguit atorgant fins aquest curs bonificacions del 90%, 70%, 50% o 30% sobre el total del preu públic per a l’escolarització i alimentació, segons el cas individual de cada família i sempre en relació amb la renda de l’any anterior. A partir del proper curs 2015-16, però, en la línia d’estar al costat de les famílies que ho passen més malament, les bonificacions del 90% i 70% augmentaran un 10%.

Distribuïdes entre els 10 districtes

Escoles bressol distribuïdes per la ciutat: Actualment, l’Ajuntament de Barcelona desplega per tota la ciutat l’oferta de vora un centenar d’escoles bressol gestionades mitjançant l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. Es distribueixen pels diferents districtes de la ciutat: 7 a Ciutat Vella, 8 a l’Eixample, 11 a Sants-Montjuïc, 4 a Les Cors, 6 a Sarrià-Sant Gervasi, 7 a Gràcia, 13 a Horta-Guinardó, 13 a NouBarris, 9 a Sant Andreu i 17 a Sant Martí. Per tant, els districtes de Sant Martí, Sants.Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris són els que tenen més centres.

Pàgina web d’educació: Totes les novetats pel que fa a les escoles bressol, com ara matrícules, jornades de portes obertes o cercar centres es poden consultar a la pàgina web d’educació de l’Ajuntament de Barcelona (www.bcn.cat/educacio). A les xarxes socials trobem l’etiqueta #BCNEducació per seguir totes les novetats que des del Consistori s’exposen en matèria d’educació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento