8 preguntes sobre... la contaminació acústica

1 Quantes queixes veïnals hi ha a l'any?

Només l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA) en rep una mitjana de tres al dia, el que suposa 1.000 consultes l'any.

2 Totes van a judici?

No. Només entre el 5 i el 10% de les consultes acaben recorrent a la via judicial.

3 Quants casos guanyen el litigi?

Del total de denúncies presentades pels veïns per incomplir la legislació vigent en matèria acústica, el 90% falla a favor dels demandants.

4 Què pot arribar a costar un procés judicial?

Alguns demandants han arribat a pagar 6.000 euros, sense tenir en compte els prop de 1.000 euros de la prova sonomètrica.

5 Qui pot sol·licitar el servei de mediació?

Tots els qui pateixin un soroll nocturn superior al permès. Poden trucar al 93 319 53 46 o enviar un e-mail a accca@sorolls.org.

6 Qui paga l'estudi d'impacte acústic?

En tots els casos anirà a càrrec de l'empresa examinada. Fins i tot si es demostrés que el local no incomplia la normativa.

7 Amb la taula arbitral, què hi guanyen les parts implicades?

El veí no ha de denunciar-ho legalment, no s'han de tramitar expedients sancionadors, no cal precintar el local (amb les pèrdues que això comporta per a l'empresari) i no es practiquen detencions ni s'arriba a la via penal.

8 Tot el soroll denunciat el provoquen els locals?

No. Hi ha d'altres focus emissors de contaminació acústica que depenen de les administracions. Són els vehicles d'emergència del Departament de Salut i d'Interior, els vehicles d'escombraries i les vies urbanes de titularitat municipal, entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento