Els veïns podran tenir gratis el càlcul del soroll dels bars

  • Més de 1.000 locals d’oci nocturn acorden un sistema de mediació per evitar ser denunciats als jutjats.
  • Els afectats es poden estalviar 4.000 euros.
Més d’un miler de locals d’oci nocturn de Barcelona estan disposats a pagar el que costa un estudi sonomètric per
evitar anar a judici amb els veïns que es queixen del soroll.

Mitjançant un conveni signat ahir entre tres entitats vinculades al sector, els ciutadans que tinguin problemes amb el soroll poden demanar un servei de mediació que, basant-se en el resultat d’un estudi d’impacte acústic, determinaran les solucions al conflicte.

És un servei gratuït per als qui el sol·licitin i, d’aquesta manera, els veïns es poden arribar a estalviar els prop de 4.000 euros que els costaria emprendre la via judicial.

Per als empresaris suposa també un avantatge, perquè s’estalvien les despeses derivades d’un litigi i només s’han de fer càrrec dels 1.000 euros que costa la prova sonomètrica.

Intervenció municipal

L’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA ) atén així les queixes dels veïns i encarrega un estudi d’impacte acústic a l’empresa especialitzada Laboratorio de Ensayos Metrológicos (LEM).

De moment, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) i també la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR), que apleguen més d’un miler de locals a l’àrea de Barcelona i 9.900 a tot Catalunya, són les úniques entitats que han signat l’acord, però està obert a noves incorporacions. S’ha convidat també els ajuntaments a actuar com a mediadors.

De fet, des de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON ), que aplega 600 locals a tot Catalunya, es va provar una experiència similar al 2005 i no va obtenir èxit "perquè sense la intervenció de l’Ajuntament no teníem cap aval per actuar", explicava ahir el president de l’entitat, Fernando Martínez.

L’Ajuntament de Barcelona va valorar ahir "molt positivament la implicació del sector". Fonts municipals van matisar que estan "oberts a estudiar la proposta".

Locals ‘bons’ contra els ‘dolents’

"Si el local es nega a fer l’estudi d’impacte acústic, nosaltres ens comprometem a perseguir-lo". Amb aquestes contundents paraules s’expressava ahir el secretari general de la patronal FECASARM, Joaquim Boadas.

Al sector estan convençuts que els locals d’oci nocturn que incompleixen la normativa vigent de forma "conscient i voluntària" només representen l’1% del total, però embruten la imatge de tot el sector. Per aquest motiu, les tres entitats que han signat el «pacte per a la convivència nocturna» s’han compromès a «donar suport a qualsevol acció que s’emprengui contra els infractors».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento