La jutge ordena a la Guàrdia Civil investigar l’actuació dels Mossos

La magistrada considera més adient que un altre cos investigui la mort del jove a Badalona. La policia autonòmica es manifestarà.
La Guàrdia Civil analitzarà l’actuació dels Mossos d’Esquadra en la mort del jove que va saltar d’un cotxe patrulla a Badalona després de ser detingut. La magistrada titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona ho ha establert així, perquè considera més adient que un altre cos investigui l’incident.Diumenge, Sergio Carmona, de 22 anys, emmanillat, va trencar el vidre de la finestra del furgó quan era traslladat com a detingut. Un altre arrestat sosté que els Mossos van accelerar quan Carmona va començar a sortir per la finestra i que van frenar en sec un cop estaven al sostre. Altres testimonis donen una altra versió.

La jutgessa imputa als dos agents per «imprudència professional amb resultat de mort». Els policies encara estan en servei. La família de la víctima farà d’acusació.

Per la seva part, els Mossos d’Esquadra es manifestaran, dimecres 6 de juny, a les 18 h entre la Via Laietana (seu dels Mossos) i la plaça Sant Jaume.

«Els ànims estan crispats. No només entre els Mossos. També entre les policies locals. A més, tenim dret a la presumpció d’innocència. No pot ser que, de bones a primeres, siguem culpables del que passa», es lamentava ahir David José Mañas, membre del Sindicat de Policia de Catalunya.

Els agents se senten «linxats»

Josep Gázquez, d’UGT, lamenta que els Mossos estan sent sotmesos a un «linxament mediàtic i social». «No pot ser que l’únic ferit d’una manifestació sigui un mosso i després només es parli de l’objecte que portava», va afirmar, fent referència al polèmic punxó kubotan. Els sindicats miren cap al conseller d’Interior, Joan Saura, a qui retreuen el «no recolzament institucional», una crítica que també han formulat en privat primeres espases del Govern català. Ahir, Interior va voler defensar els Mossos denunciant també el «linxament mediàtic». CiU va demanar el relleu de Saura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento