Més formació per modernitzar i renovar el comerç de proximitat

  • L'Ajuntament de Barcelona impulsa noves activitats formatives en el marc de la tercera edició del programa Obert al Futur.
  • Les noves activitats tindran lloc durant la segona quinzena de febrer.
  • Tots els comerciants i professionals d’un comerç o servei de proximitat poden apuntar-se gratuïtament a les càpsules.
Una de les càpsules impartides durant l'edició del 2013 del programa Obert al Futur.
Una de les càpsules impartides durant l'edició del 2013 del programa Obert al Futur.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Una de les càpsules impartides durant l'edició del 2013 del programa Obert al Futur.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, impulsa noves activitats formatives en el marc de la tercera edició d’Obert al Futur, un programa ideat per poder professionalitzar i modernitzar el comerç de proximitat mitjançant tallers i càpsules impartides als treballadors dels comerços per contribuir a la innovació. En aquesta tercera edició, el programa es consolida com una eina efectiva al servei de la millora professional del comerç i els serveis de proximitat.

La nova activitat que s’afegeix al calendari habitual de càpsules que ofereix el programa consta de quatre sessions pràctiques, que tindran lloc durant la segona quinzena de febrer a Porta22, el centre per al desenvolupament professional de Barcelona Activa. L’objectiu de la formació és donar resposta a la demanda d’alguns comerciants de disposar d’un espai on compartir les seves vivències i inquietuds, proposar solucions a problemes comuns i aprendre de l’experiència d’altres comerciants.

D’aquesta manera, els comerciants i professionals dels serveis i comerços de proximitat poden aprendre quins factors són determinants per renovar o ampliar el seu negoci, així com descobrir recursos per negociar de forma eficaç amb proveïdors i bancs, millorar la gestió de personal i identificar aspectes clau en la seva comunicació empresarial. Cada sessió té una durada de dues hores i mitja (de les 14.00 a les 16.30  hores), durant les quals es debaten dos casos pràctics relacionats amb el dia a dia dels comerços. A més, els comerciants que assisteixin com a mínim a dues sessions poden sol·licitar consultoria personalitzada pels seus negocis.

Les quatre sessions que s’impartiran al centre Porta22 complementen l’oferta habitual d’Obert al Futur, que iniciarà la seva tercera edició el proper mes de març amb cursos als 10 districtes de la ciutat. Des de la seva creació, l’any 2013, el programa no ha deixat de reeditar-se i d’ampliar els seus continguts per adaptar-se a les necessitats d’un sector clau per a l’activitat econòmica i l’equilibri territorial de la ciutat. Tots els comerciants i professionals d’un comerç o servei de proximitat poden apuntar-se gratuïtament a les càpsules i tallers del programa Obert al Futur.

Aposta per la innovació

L’Ajuntament de Barcelona considera el comerç un sector cabdal. En aquesta línia, el Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona, té com a eix principal el foment d’un comerç innovador, modern i sostenible. És per això que iniciatives com Obert al Futur s’amplien i es renoven des de la seva creació l’any 2013. En la 2ª edició es van incorporar comerciants de les parades dels principals mercats de Barcelona i, enguany, el programa amplia l’oferta amb les sessions a Porta22.

Inscripcions gratuïtes al web

Inscripcions al web: Tots els comerciants que vulguin apuntar-se a les càpsules que s’impartiran al centre Porta22 (carrer Llacuna, 162) i als 10 districtes de la ciutat durant el mes de març, tenen l’opció de fer-ho a través del web  (www.bcn.cat/obertalfutur). A més, en aquesta mateixa adreça es poden consultar les càpsules que incorpora aquest any el programa Obert al Futur.

Pàgina web de Barcelona Activa: Les càpsules i tallers s’impulsen des de Barcelona Activa, que durant tot l’any programa cursos de formació i assessorament. Al lloc web es poden consultar totes les novetats: www.barcelonactiva.cat

El comerç a les xarxes socials: Tota l’actualitat del comerç de Barcelona es pot seguir a través del compte de Twitter @BCN_Comerc, així com amb l’etiqueta #ComerçBCN. Tota l’actualitat, l’agenda, les xifres, l’assessorament i les qüestions que es puguin tenir de cara al comerç es poden resoldre al web www.comerc.bcn.cat

Mostrar comentarios

Códigos Descuento