Posar-se al dia per ser el pol de la Catalunya central

Manresa. Millorar les comunicacions en carretera i tren o l’eixamplament equilibrat, alguns dels reptes. En quatre anys, la població ha crescut un 12%
El Kursaal de la capital del Bages, inaugurat durant aquest mandat.
El Kursaal de la capital del Bages, inaugurat durant aquest mandat.
El Kursaal de la capital del Bages, inaugurat durant aquest mandat.
En la darrera legislatura, Manresa ha passat de 12 a 14 escoles bressol i de 17 a 18 centres de Primària. El Centre de Salut Mental ha doblat l’espai i el Barri Antic suma un nou ambulatori. Tot i això, persisteixen les queixes de l’oposició perquè l’assistència sanitària no compleix els «estàndards mínims».Tot això passa coincidint amb un augment de 7.000 habitants en la població. Sobretot, d’immigrants, que ara són el 13%. Els nouvinguts es concentren sobretot a Antic. S’han urbanitzat quatre zones que canalitzaran el creixement de la població i una altra per a més indústries.

S’han posat la primera pedra del futur Consorci del Transport Públic, que en un futur no molt llunyà ha de permetre crear una integració tarifària. L’estació central de Rodalies encara està en un extrem de la població i arribar a Barcelona costa 1,5 hores. Manresa vol millorar infraestructures per esdevenir capital de la futura vegueria de la Catalunya central.

Si es tria la carretera cal pagar 6 euros (autopista) o circular, fins a Abrera, per una via de dos carrils amb 30.000 vehicles diaris.

S’ha rehabilitat el teatre Kursaal i ara es vol transformar la zona del Congost en la gran àrea esportiva vinculada a la ribera del Cardener.

Manresa

Població: 74.328 habitants.

Extensió: 41,48 km2.

Preu habitatge nou: 2.350 euros/m2. (Ministeri Habitatge).

Pressupost municipal: 85 milions d’euros.

Alcalde: Josep Camprubí (PSC). Va substituir Jordi Valls.

Regidors: 25 edils: PSC va guanyar amb 9 regidors. CiU (8), ERC (4), ICV (2) i PP (2).

Els cinc candidats

Josep Camprubí (PSC)

53 anys. Centre d’atenció a malalts de demència. Ciutat de 85.000 habitants. 125 urbans. Més tren. Atenció al públic dissabtes i tardes.

Josep Vives (CiU)

42 anys. Vuit centres educatius nous. Trasllat de l’estació de Renfe al Congost. 2.000 pisos socials. Millor assistència sanitària.

Ignasi Perramon (ERC)

55 anys. 3.500 pisos de protecció oficial. Tres parcs grans. Carrils-bus. Foment de l’esport. Ajuts als grans.

Núria Sensat (ICV)

39 anys. Més freqüències i recuperació de línies de tren. 600 grans atesos a domicili. 2.000 pisos socials. Anella verda.

Xavier Javaloyes (PP)

43 anys. Aprofitament del ferrocarril. Més sòl per no encarir més el preu dels pisos. Més CAP i escoles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento