Coche eléctrico
La batería del coche eléctrico se recarga con un simple enchufe casero. Sara Riera / ACN
Es pot recarregar a la corrent elèctrica de 220 W a través d’un endoll domèstic normal. El primer cotxe elèctric que es comercialitzarà a Catalunya es va presentar ahir a Barcelona i podrà començar-se a a adquirir al preu de 12.000 euros a partir del juliol.

És un vehicle de la marca Reva en el que la seva única font d’alimentació és l’electricitat. Carregar totalment la bateria costa 1 euro i està el 80% plena en 2,5 hores. La bateria al complet li permet una autonomia per a tot un dia circulant, fent uns 80 quilòmetres.

Assoleix una velocitat màxima de 70 quilòmetres per hora i no contamina. No disposa de tub d’escapament.

No contaminant

Es tracta d’un cotxe compacte, automàtic, sense embragatge ni marxes, fàcil de maniobrar i estacionar, segons els creadors. Per conduir-lo fa falta el carnet de conduir de motocicletes de 125 cc o el carnet de cotxe.

El Reva és el primer vehicle íntegrament elèctric que s’introdueix al mercat espanyol i que pot utilitzar electricitat com a única font d’alimentació. No genera emissions de CO2 a l’atmosfera.

Aquest cotxe elèctric es va introduir a nivell internacional l’any 2001 i es pot veure al Regne Unit, Itàlia, Grècia i Xipre, així com a la Índia, on es fabrica.

Ahir es va presentard’aquest vehicle que es començarà a comercialitzar l’estiu a Espanya, Portugal i Andorra.