Els alcaldables a Barcelona no guanyen per la seva cara

Els barcelonins afirmen que no voten els polítics en funció del físic, però creuen que la bellesa pot influir en el vot. Portabella és el més atractiu.
Ser guapo, atractiu o tenir bona planta no assegura el vot per arribar a l’alcaldia de Barcelona. Aquest és el parer de la majoria de ciutadans consultats per 20 minutos ahir que consideren que el fet que un polític sigui agraciat físicament no els influeix en res a l’hora de votar.

«Mai votaria per l’aspecte físic», afirma la professora d’institut Imma Bruguera, de 40 anys. Una opinió que comparteix l’Albert Pèrez, de 29 anys, que, malgrat que afirma que le bellesa d’un polític no és un element que usi per decidir el vot, reconeix que hi ha gent a la que sí li condiciona l’aspecte físic. «Per això estan les campanyes de màrqueting», conclou.

Així, tot i que cap dels consultats considera que l’aparença sigui determinant en el vot propi, tothom deixa oberta la possibilitat que molts votants sí que usin l’especte físic per escollir un candidat o per decantar la balança en cas d’indecisió.

Míster Portabella

I si fins el proper 27 de maig no sabrem qui ocuparà el lloc principal del Saló de Cent, està clar qui guanyaria si només importés el físic. Jordi Portabella (ERC) és l’escollit pels barcelonins preguntats ahir com l’alcaldable més ben plantat. Per a en Pere, «evidentment» Portabella és el més atractiu del consistori. Per l’Imma, en canvi, el premi de la bellesa s’hauria de compartir amb l’alcadable d’Iniciativa per Catalunya (ICV-EUiA), Imma Mayol.

Digue’ns

... quin dels candidats a l’alcaldia és més atractiu

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Les preferències dels polítics

També els aspirants a l’alcaldía tenen les seves preferències. Xavier Trias (CiU) escolliria entre els contrincants a Imma Mayol (ICV) per anar a sopar. I tot i estar en campanya, la resta de candidats no es mulla a l’hora de triar partner en un sopar, però sí que trien el seu lloc predilecte a la ciutat. Pel socialista Jordi Hereu aquest indret és la plaça de la Concòrdia, a Les Corts. Jordi Portabella (ERC) tria el barri Gòtic, i Imma Mayol (ICV-EUiA) la plaça de la Virreina, a Gràcia. Xavier Trias (CiU) es queda amb la Rambla de Catalunya i Alberto Fernández Díaz (PPC) es conforma amb qualsevol lloc on es pugui passejar.

Qui és l’alcaldable més guapo?

Roxana Iemmi. Psicòloga, 36 anys

«No tengo claro el más guapo, pero Imma Mayol transmite confianza, y esto siempre es un factor positivo que supongo que influye a nivel político. No voto según el aspecto físico, pero quizá si no lo tienes claro puede influir».

Carmina Mas. Jubilada, 67 anys

«En Portabella és el que em sembla més guapo o atractiu, però això no influeix el meu vot en res. No votem pel físic, sinó pels programes o pel que representa aquell polític. Crec que l’aspecte físic no influeix en el vot a ningú».

Mònica Sànchez. Hostessa, 38 anys

«El més guapo és el d’Esquerra, Portabella. És atractiu, però a mi no m’influeix en el vot. Crec que a la gent no l’influeix una cara maca. La imatge té importància, però en política no hauria de ser així, tot i que hi haurà a qui li condicioni».

Adolfo González. Dependiente, 36 años

«El más atractivo es el joven, Portabella. Tiene buena planta y es joven y creo que esto último ayuda más que ser guapo. A mí no me influye, pero creo que hay a quien sí le afecta. He leído que la gente a veces ni mira el programa».

Lourdes García. Administració, 44 anys

«Sincerament, no m’agrada cap. Si he de triar, diria Portabella, es resultón. A mi no m’influeix però sí que passa. La meva mare va votar un polític per ser guapo! La imatge és important, alguns polítics ara no tenen ni arrugues...».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento