Renfe posa 212 vigilants als trens per fer d’informadors

Forma el personal de seguretat en atenció a l’usuari per assessorar els viatgers en cas d’incidència i evitar furts i vandalisme. Detectats sabotatges a Arenys.
L’aparcament de 115 places objecte del sabotatge que el va deixar sense barreres a Arenys de Mar.
L’aparcament de 115 places objecte del sabotatge que el va deixar sense barreres a Arenys de Mar.
L’aparcament de 115 places objecte del sabotatge que el va deixar sense barreres a Arenys de Mar.
Renfe ha situat 212 vigilants de seguretat en trens i estacions amb distintius del personal d’informació a l’usuari per reforçar, tant l’atenció al viatger en cas d’averia o incidència, com evitar furts o actes de vandalisme.Els més de 200 vigilants jurats porten una targeta a la solapa on destaca la lletra «I» que identifica els informadors de la companyia ferroviària, que, a banda, manté els 667 cassaques vermelles (personal d’informació) en servei.

Aquest pla és el primer pas per poder dotar les estacions base, una cada 10 o 15 km, de personal de seguretat «incloent-hi vigilants amb gossos ensinistrats», segons Renfe.

Agressions a usuaris

Aquesta també és una resposta de Renfe a les denúncies d’agressions que han presentat usuaris de Rodalies, especialment en aquelles línies amb servei pròxim a zones d’oci nocturn.

Segons expliquen fonts de la operadora ferroviària, el 90% d’aquestes estacions base estan dotades de personal de seguretat, que es podrà desplaçar més ràpidament dins el seu àmbit d’actuació, però també d’agents comercials i d’atenció al públic. Tot plegat dins una inversió de quasi cinc milions per millorar les instal·lacions de seguretat i comunicacions.

L’operadora ferroviària ha iniciat també reunions amb els Mossos d’Esquadra i els comandaments de les policies locals en els diferents pobles per on passa el ferrocarril per establir una coordinació a l’exterior de les estacions i també dins els combois.

A banda, Renfe ha anunciat que el 50% dels trens ja disposa d’un sistema d’informació a bord dels trens, i a les màquines expenedores que es troba en la darrera fase de proves.

Destrosses en un aparcament

Després de gairebé sis mesos d’accés gratuït, Renfe ha decidit tornar a la modalitat de pagament (vuit euros pels clients d’abonament mensual) l’aparcament de l’estació d’Arenys. Això no va agradar a algú, que va arrencar les barreres automàtiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento