La inseguretat, l’‘okupació’ i el terrorisme escalfen la campanya
CiU va començar a repartir ahir condons amb el lema preserva’t del tripartit i titlla l’aliança entre PSC, ERC i ICV de «virus» que «corre per Barcelona». (Guido Manuilo / Efe)
Tots coincideixen en què lligar immigració i inseguretat ciutadana és políticament incorrecte, però aquests dos temes, barrejats, han entrat de ple en campanya.

Hi han contribuït el vídeo del PP de Badalona, un informe que situava Catalunya com un dels nuclis del terrorisme d’arrel islàmica a l’Estat espanyol i les imatges dels Mossos a la comissaria de Les Corts amb presumptes abusos a detinguts.

El president de CiU, Artur Mas, va exigir ahir al president de la Generalitat, José Montilla, que trenqui el «silenci» per fer front a la «creixent inseguretat». Mas, però, s’ha penedit de les acusacions incediàries de diumenge, quan va afirmar que Catalunya ha esdevingut «un camp d’entrenament de terroristes islàmics i la porta d’entrada del haixix». El seu company de federació, Josep Antoni Duran i Lleida, va demanar ahir no estendre el pànic amb declaracions «injustificades i innecesàries».

«Governador de Xauxa»

Alberto Fernández (PP) va ser menys prudent: «Barcelona i Catalunya poden ser referència en captació de terroristes islàmics, que poden amenaçar la pròpia integritat».

El candidat popular va acusar el seu rival socialista, Jordi Hereu, de ser el «Governador de Xauxa» i el va acusar de ser el «màxim responsable» de la inseguretat ciutadana i l’arrelament dels okupes i grups antisistema. CiU va prometre la policia de barri i el PP, el policia tutor a les escoles de la capital.

Les crítiques a CiU van caure d’arreu. Miquel Iceta (PSC) va retreure Mas que «abraci l’estil del PP» per l’ús del «terrorisme, la violència, l’exageració i la crispació».

Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC) i Imma Mayol (ICV-EUiA) van coincidir a lamentar la «demagògia i el populisme barat» de CiU, que ha de «veure les coses molt negres, ha d’estar molt desesperat electoralment» per atribuir al tripartit la formació i entrenament de suposades cèl·lules terroristes en sòl de Catalunya.

Segueix la crítica al DVD del PP

La Regidoria de Drets Civils i Convivència de l’Ajuntament de Badalona va rebutjar ahir el DVD de la campanya electoral del Partit Popular. «Determinades opcions polítiques instrumentalitzen el fet immigratori en un intent de crear enfrontaments allà on no n’hi ha», va lamentar en un comunicat. Segons la regidoria, l’Ajuntament, diverses entitats ciutadanes i col·lectius d’immigrans s’esforcen a oferir serveis d’acollida.

Condons de CiU contra el tripartit

CiU va començar a repartir ahir condons amb el lema preserva’t del tripartit i titlla l’aliança entre PSC, ERC i ICV de «virus» que «corre per Barcelona». El PSC afirma que totes les propostes de CiU són «un gatillazo» i que, per això, ells no utilitzan preservatius.