Demanen que es retiri el DVD editat pel PP de Badalona per «xenòfob»

El partit es planteja editar-ne més exemplars donat l’augment de la demanda. Els altres partits polítics carreguen contra la gravació.
Allau de crítiques ahir per la difusió del DVD del Partit Popular a Badalona que relaciona la immigració amb la inseguretat. Tots els grups polítics l’han titllat de «xenòfob» i «manipulador» i han demanat que es retiri.Però el PPC no només defensa aferrissadament la gravació, sinó que ahir es plantejava d’editar-ne més, que s’afegirien, d’aquesta manera, als 30.000 inicials que arribaran a les llars badalonines.

«El vídeo reflecteix una realitat que molts no volen veure», va tornar a dir ahir el president del partit, Josep Piqué. Tot i que va admetre que «potser l’hagués realitzat d’una altra manera», va insistir en què molts polítics «amaguen el cap sota l’ala».

Crítiques dels partits

Les crítiques al polèmic DVD han arribat també a la política d’àmbit nacional. Des del PSOE, el responsable de Polítiques Migratòries, Pedro Zerolo, va exigir ahir al president del PP, Mariano Rajoy, que obligui l’agrupació de Badalona a retirar la cinta, que va qualificar de «xenòfoba i racista».

Més lluny va arribar el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, en demanar a Piqué que cessi el candidat del PP a Badalona.

Mentre que el candidat de CiU a Barcelona, Xavier Trias, va qualificar el DVD de «disbarat», la secretària d’Estat d’Immigració i Emigració, Consuelo Rumí, el va titllar de «molt lamentable». Els grups municipals d’ICV-EUiA, CiU i ERC han demanat també que es retiri.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento