Bon Pastor viu l’última festa major amb Cases Barates

  • La primera fase d’enderroc d’habitatges al barri afecta a 134 vivendes, però, en total, desapareixeran 781.
  • Quatre famílies es resisteixen a marxar.
Una de les illes de Casas Barates que s’han enderrocat des del 16 d’abril passat.(Eros Albarrán)
Una de les illes de Casas Barates que s’han enderrocat des del 16 d’abril passat.(Eros Albarrán)
Una de les illes de Casas Barates que s’han enderrocat des del 16 d’abril passat.(Eros Albarrán)
El barri de Bon Pastor està celebrant aquests dies la seva festa major amb un regust de nostàlgia. És l’última que viuran les Cases Barates, que estan sent enderrocades seguint el pla de reubicació en pisos dels seus inquilins. L’enderroc d’aquestes
781 vivendes, que es va iniciar el 16 d’abril passat, continua a un bon ritme enmig de les activitats lúdiques i culturals que s’han programat aquests dies al barri. En la primera fase es tiraran 134 cases.

Les excavadores no s’aturen durant els balls, havaneres, la sardinada o les mostres d’art al carrer que es fan fins diumenge al Bon Pastor.

Queden poc veïns

"Ja no és el mateix celebrar les festes. La gent abans sortia al carrer, però ara ja no queden veïns", es lamenta Josep Maria Serra. El seu pare fa 50 anys que viu al barri i no vol marxar fins que li donin un pis amb balcó.

Davant de casa seva estan les vivendes tapiades dels antics veïns que ja han sigut reallotjats a pisos socials. Només quatre famílies han rebutjat l’acord del Consistori. "No ens oposem a la remodelació, volem que ens indemnitzin", diu Ramon Fenoy, un altre dels afectats.

Tanmateix, molts veïns de les Cases Barates esperen impacients els nous pisos. "Remodelació 2a fase ja", resen cartells penjats. "Jo ballaré durant la festa esperant el meu pis", apunta Maria, una veïna.

80 anys d’història

Les Cases Barates de Bon Pastor van ser construïdes l’any 1929 pel Patronat Municipal de l’Habitatge per als que venien a treballar a Barcelona. Ara, després de 80 anys de lluita dels veïns, aquestes 781 edificacions d’entre 40 i 60 metres quadrats s’enderroquen en quatre fases. La segona fase n’afectarà 190 i s’iniciarà quan s’acabin els nous pisos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento