Totes les entrades a Barcelona en tren pel matí estan saturades

  • El Metro del Vallès és el més col·lapsat en hora punta.
  • Els trams més negres són els de Premià, Mollet, Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, la UAB i Martorell.
Totes les entrades a Barcelona de la xarxa de Rodalies i
Ferrocarrils en hora punta,
entre les set i les nou del matí, es troben en un estat "crític" per "saturades". Això indica que els
nivells de comfort i qualitat no són els òptims.

No ho diuen els usuaris, que també, sinó la Cambra de Comerç, en la memòria Pla d’infraestructures del transport de Catalunya, elaborada per Juan Luis Zalbidea.

Els trams negres són: de Premià a Barcelona (C1), de Mollet a Viladecans (C2), de Mollet a Barcelona (C3), de Montcada a Molins (C4). Segons fonts de la Cambra, el Metro del Vallès és el pitjor (de Barcelona a Sant Cugat, Terrassa i Sabadell, Rubí i UAB) i alguns trams de la línia Llobregat-Anoia (Barcelona-Sant Boi i de Martorell a Monistrol i Piera). També estan saturats els trams que travessen la capital catalana.

Duplicar els usuaris

Entre el 1991 i el 2005, s’han duplicat els usuaris de Renfe Rodalies (de 60 milions a 120) i augmentat un 50% els passatgers d’FGC, fins els 40 milions.El Pla d’infraestructures del Govern fins al 2026 planeja que la mobilitat en transport públic creixi almenys un 120%, i el vehicle privat no més del 69%.

Un 15,5% dels 44.794 milions que s’invertiran fins al 2026 no tenen procedència definida i un altre 40% depèn de l’Executiu central. Per això, la Cambra expressa els seus «dubtes sobre les possibilitats reals» per ampliar o desdoblar totes línies ferroviàries.

A les carreteres, igual

La situació no és diferent a les carreteres de la Regió Metropolitana de Barcelona: el 23,4% estan col·lapsades en hora punta. Abans del 2026, les congestions arribaran al 40,7%, «tot i que estiguin construïdes les ampliacions previstes», adverteix l’estudi de la Cambra de Comerç.

Adif va anunciar ahir que invertirà 26 milions per modernitzar vies. Una avaria a la C7 va obligar a posar autobusos entre Rubí i Martorell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento