Aprovat el Pla de promoció i millora del comerç de Nou Barris

  • El Pla de Comerç recull 95 propostes concretes per promocionar el comerç.
  • El Districte destinarà un total de 350.00 euros directes per dur a terme la millora.
  • S'organitzen rutes pels establiments del districte per donar a conèixer Nou Barris.
Fira del comerç al carrer que organitza el Districte de Nou Barris anualment.
Fira del comerç al carrer que organitza el Districte de Nou Barris anualment.
Ajuntament de Barcelona
Fira del comerç al carrer que organitza el Districte de Nou Barris anualment.

El Districte de Nou Barris destinarà un total de 350.000 euros directes per a la promoció del comerç al territori, tal com es recull al Pla de Comerç 2014-2017 que ja s’ha presnetat al consell Plenari. Aquest document presenta la realitat comercial del districte de Nou Barris, les propostes d’actuació de les polítiques municipals i les iniciatives privades dels mateixos comerciants.

Els principals objectius del Pla de Comerç són millorar la competitivitat i el dinamisme del comerç del territori i consensuar i compartir una visió estratègica corresponsable del comerç de proximitat pels propers anys en el territori.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, va explicar després del Plenari que «el comerç és un eix vertebrador del territori i en un districte com el de Nou Barris el seu paper és essencial. Per aquest motiu, en aques Pla de Comerç el consens amb eixos, associacions comercials i partits polítics és tan important» i va afegir que «la promoció econòmica i l’ocupació de Nou Barris depenen en gran part del comerç i, per aquest motiu, es plantegen aquestes 94 mesures que tindran una inversió directa total de 350.000 euros».

El Pla es desenvolupa en uns programes d’actuació que es materialitzen en 95 accions concretes destinades a millorar la promoció comercial del districte de Nou Barris. Entre els principals programes d’actuació destaquen punts com la sinèrgia amb altres sectors, per incentivar la vinculació entre el comerç i altres activitats econòmiques del districte o la integració entre hàbitat urbà i comerç, que pretén impulsar els projectes de millora permanent de l’espai urbà i compatibilitzar els usos i interessos econòmics amb els dels residents.

Més de 90 actuacions

Algunes de les 94 accions que es recullen al Pla de Comerç són iniciatives com, per exemple, promoure la creació d’aliances entre els diferents agents per aconseguir treballar en xarxa, per generar projectes i activitats que permetin que el comerç de Nou Barris sigui inclusiu i accessible per a tothom. També s’hi troben fixades accions per tal de mantenir un control sobre aquestes iniciatives, com, per exemple, convocar dos consells de comerç a l’any pel seguiment del Pla i, mensualment, a la Comissió permanent pel disseny d’estratègies.

Ruta de tapes

Una bona manera de conèixer els comerços de Nou Barris és la ruta Pinxo-Panxo. El Districte, juntament amb els eixos i associacions comercials, han posat en marxa aquesta ruta per 33 establiments de Nou Barris, organitzats en cinc recorreguts. L’objectiu és donar a conèixer el territori mitjançant la seva oferta gastronòmica. La ruta es pot fer  tots els dijous i l’horari és de 19.00 h a 22.00 h. El preu és de 1,95 euros i inclou una tapa amb una beguda.

El districte a la xarxa

Novetats del districte de Nou Barris:  Al web de l’Ajuntament de Barcelona es pot accedir a l’apartat de districtes i veure totes les notícies i totes les activitats que envolten el districte de Nou Barris, inclòs el comerç. (http://w110.bcn.cat/portal/site/NouBarris)

Presència a les xarxes: El Districte de Nou Barris està present a les xarxes socials Twitter, Facebook i Flickr. Per estar al corrent de tot el que passa als diferents barris que formen part d’aquest districte pots visitar les seves pàgines. Twitter: @Bcn_NouBarris; Facebook: www.facebook.com/districtenoubarris; Flickr: https://www.flickr.com/photos/ajuntamentdenoubarris/

Vols estar informat?: Al web de Nou Barris hi ha l’opció de subscriure’s a Nou Barris Actualitat i rebre totes les notícies del districte. A més també es pot trobar una guia d’equipaments i una d’equipaments per a joves, per tal que tots els habitants d’aquest territori siguin conscients del que tenen al districte. (http://w110.bcn.cat/portal/site/NouBarris)

Mostrar comentarios

Códigos Descuento