Les aplicacions per a mòbils apropen els taxis als ciutadans

  • Les empreses de transport en taxi de Barcelona s'apunten a les noves tecnologies per a 'smartphones'.
  • L'aplicació impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona té més de 14.00 usuaris.
  • El gerent de l'Institut Metropolità del Taxi, Eduard Ràmia, afirma que el sector "s'està adaptant bé".
En la imagen un taxi circulando por Barcelona.
En la imagen un taxi circulando por Barcelona.
ARCHIVO
En la imagen un taxi circulando por Barcelona.

Els usuaris del taxi de Barcelona tenen al seu abast un seguit d'aplicacions legals per fer ús d'aquest transport públic amb totes les garanties del servei. Se sumen així a les apps que existeixen també a l'àrea metropolitana per als usuaris del bus i del metro, a més de les que fan l'aparcament dels cotxes més còmode.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) impulsa des del 2013 una app, App AMBTaxi Barcelona, que té més de 14.000 usuaris i que permet calcular l'import orientatiu de qualsevol trajecte que faci en taxi. Actualment, però, hi ha diverses aplicacions en funcionament a l'abast de l'usuari i del taxista.

Eduard Ràmia, gerent de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) assegura que el sector del taxi «s'està adaptant bé» a la irrupció de les taxi apps, tot i ser «especialment conservador». Per a Ràmia, queda clar que a curt i mitjà termini, el futur passa per les aplicacions mòbils, que acabaran «reconvertint les emissores tradicionals». L'IMET dóna el seu «suport absolut» a les noves tecnologies al taxi, tot i que un dels factors que de moment no hi juga a favor és «que n'hi ha massa i poden desorientar a l'usuari».

Les 'apps' del taxi

ByTaxi. L'aplicació geolocalitza al client i, quan demana un taxi, el sistema li assigna el que està més a prop. L'app estalvia trucades i esperes i és gratuïta. (www.by-taxi.com).

Eltaxi. L'aplicació de l'empresaRàdio Taxi 033 (www.radiotaxi033.com)es pot instal·lar als smartphones des de la plataforma Google Play. Eltaxi sol·licita l'aprovació de l'usuari abans d'enviar el vehicle. Si la comanda no és correcta, el client la pot cor-regir de forma manual.Quan el sistema troba un taxi, avisa a l'usuari que el cotxe està arribant al punt de recollida. En cas de dubte, es pot parlar amb una operadora.

Fast Taxi. Els clients disposen de Wi-Fi durant el trajecte en taxi. Dóna servei a empreses, autònoms i particulars. I ofereix una factura única  i la possibilitat de la domiciliació bancària. El client pot escollir el tipus de cotxe que vol:ecològic, monovolum o una marca concreta. Es pot triar conductor, pagar la carrera amb targeta de crèdit i rebre la confirmació de la reserva per SMS. Es pot demanar que et recullin a l'aeroport i a residències de la tercera edat o domicilis particulars, entre d'altres avantatges. (www.fastaxi.es).

MyTaxi. Està considerada com una de les principals Taxi Apps del món, amb més de 10 milions d'usuaris i 45.000 taxis. L'aplicació permet veure com arriba el teu taxi en directe sobre el mapa de la ciutat, així com pagar el trajecte des de l'app.(www.mytaxi.com).

Taxii. La plataforma és vàlida per a ordinadors, portàtils, tabletes i telèfons intel·ligents. Accepten el transport d'animals i s'adapten al d'infants amb seients especials. El taxi no engega el taxímetre fins que no arriba al punt de recollida especificat per l'usuari. (www.taxii.es).

Vehicles compartits legalment

Joinup. Aquesta app permet compartir taxi amb companys de vol gràcies a un acord amb Iberia Joven. Es pot compartir el taxi o demanar-lo per a un ús individual. Opera a les ciutats de Barcelona, Sabadell, Madrid, Palma de Mallorca, València, Bilbao, Sant Sebastià i Vitoria. Els viatges en taxi es poden organitzar fins amb una setmana d'antelació i es pot personalitzar l'experiència coneixent a qui serà el teu taxista i repetint amb ell en posteriors serveis. El client pot valorar el sistema després de gaudir del servei. (www.joinuptaxi.com).

AMB Taxi Barcelona. Aplicació i servei web gratuït desenvolupat per l'AMBque permet conèixer el preu estimat d'un trajecte amb taxi, en condicions normals de trànsit, pel territori metropolità, i d'acord amb la Tarifa vigent al 2014. (www.amb.cat/taxi).

Hailo Barcelona. Amb informació en temps real sobre parades de taxi i esdeveniments a la ciutat. La informació d'aquesta aplicació per a usuaris del taxi és actualitzada pels mateixos taxistes. Accepta pagaments amb targeta de crèdit i amb smartphones. Els conductors paguen una comissió per cada servei que els hi envia Hailo directament. (www.hailocab.com).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento