La futura gossera canvia de lloc per tercer cop en sis anys

  • Barcelona signa un conveni amb Montcada i Reixac per ubicar-la en aquest municipi a prop del cementiri de Collserola.
  • El nou centre serà quatre vegades més gran que l’actual.
  • Es construirà durant el proper mandat.
La gossera de Barcelona es traslladarà a MOntcada i Reixac.
La gossera de Barcelona es traslladarà a MOntcada i Reixac.
ACN
La gossera de Barcelona es traslladarà a MOntcada i Reixac.

Primer va ser Sarrià, després Montjuïc i ara Montcada i Reixac. Des del 2008, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat tres ubicacions diferents per la futura gossera municipal. També va sonar fins fa poc la Zona Franca, tot i que aquesta opció no es va presentar oficialment i es va descartar per la proximitat d’indústries químiques. I entre canvi i canvi, el projecte s’ha anat postergant i l’actual gossera de  la carretera de l’Arrabassada, que s’ha quedat petita i vella, ha seguit agonitzant.

Aquest dimecres es va donar un pas més perquè el nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona sigui una realitat, amb la signatura entre l’Ajuntament de la capital catalana i el de Montcada i Reixac del conveni que permetrà ubicar-lo en aquest municipi. Serà en una finca de 90.000 metres quadrats propietat del Consistori barceloní ,coneguda amb el nom de Torre Doña Juana i molt propera al cementiri de Collserola.

La gossera ocuparà una superfície aproximada d’una hectàrea i, segons el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, permetrà acollir més animals que l’actual, que té 2.545,79 metres quadrats i dóna cabuda a uns 150 gossos i uns 150 gats. Martí va assenyalar que encara no s’ha decidit la quantitat exacta de mascotes que podrà albergar el nou equipament, doncs s’haurà de consensuar amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac, ja que també donarà servei a aquest municipi. "Ara tenim la gossera a Terrassa i la seva capacitat és insuficient", va assenyalar l’alcaldessa accidental de la localitat, Mari Carmen Porro.

El regidor va assegurar que es podrà accedir al nou centre en transport públic. "La idea és que es puguin fer servir les dues línies d’autobús que arriben al cementiri de Collserola, creant una nova parada", va apuntar.

Per fer possible la construcció de la gossera, amb un cost de 1.350.000 euros, serà necessària una modificació del Pla General Metropolità que hauran d’aprovar l’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Generalitat. Està previst que la tramitació urbanística i els treballs previs comencin entre el 2014 i el 2015 i que les obres es puguin afrontar al llarg del proper mandat municipal.

"El nou centre és molt urgent"

Eva Fornieles, del departament d’animals de companyia de la fundació en defensa del animals FAADA, va apuntar que espera que aquesta ubicació sigui "la definitiva". "El nou centre és molt urgent perquè les instal·lacions actuals són molt justes i estan obsoletes tot i les reformes", va afirmar. També va demanar que l’accés en transport públic a la nova gossera sigui «òptim».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento