Arriba la tercera edició de la Fira d'Economia Solidària

  • La Fira comença el 25 d’octubre i acaba el 26 d’octubre a les 18 hores.
  • L'organització vol donar a conèixer què és l'economia solidària.
  • La darrera edició va reunir més de 12.000 visitants.
Un home compra a una parada de menjar de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya, a la segona edició, feta l'any 2012
Un home compra a una parada de menjar de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya, a la segona edició, feta l'any 2012
Ajuntament de Barcelona
Un home compra a una parada de menjar de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya, a la segona edició, feta l'any 2012

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) torna a Barcelona per tercer any consecutiu. Després de l’èxit de les dues primeres edicions, la Xarxa d’Economia Solidària torna a organitzar aquest esdeveniment amb l’esperança que tant l’afluència com tota la logística de funcionament siguin igual o millors que les edicions de 2012 i 2013.

La tercera edició de la FESC tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’octubre al complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20, de Sant Andreu de Palomar. Aquest espai d’ús públic per a l’experimentació cultural i artística té més de 12.000 m2 de superfície i disposa de tots els equipaments necessaris per a aquest saló.

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, entre d’altres.

La FESC se celebra un cop a l’any, té una gran projecció  internacional i reuneix la gran diversitat d’empreses i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

Un dels objectius que es marquen des de l’organització és donar a conèixer què és l’economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones a la seva vida quotidiana. Aquest tipus d’economia acull les pràctiques orientades a les necessitats humanes, gestionades de forma participativa, democràtica, social i ecològicament responsable. Aquestes pràctiques estan presents en tot el cicle econòmic: producció, distribució, comercialització, consum, estalvi i inversió, i conformen el mercat social.

La Fira s’iniciarà el 25 d’octubre a les 10 del matí i finalitzarà el 26 d’octubre a les 18 de la tarda. Els Expositors disposaran del seu espai des de les 8 del matí per preparar-lo de cara a l’obertura de portes. Des de la Xarxa d’Economia Solidària es vol donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària, així com fomentar també un increment de la consciència de sector econòmic entre els protagonistes d’iniciatives d’aquest tipus d’economia i fomentar-ne la intercooperació. Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives de la Xarxa d’Economia Solidària és també un dels objectius abans d’inaugurar aquesta tercera edició de la Fira.

Una moneda social

Els expositors utilitzaran per als seus intercanvis i vendes la moneda social emesa per l’organització de la Fira. Al moment de canviar la moneda en euros i sobre els productes venuts i abonats, l’organització percebrà un 5% en cas d’entitats de la XES i un 10% en el cas de les entitats que no ho siguin. Aquest tant per cent és sobre l’import total i en concepte d’ajut i contribució a les despeses derivades directament de l’organitzacio de la fira.

Repetir l'èxit

L’èxit de la segona edició de la Fira va ser rotund, 184 empreses i entitats inscrites, 12.000 visitants entre els dos dies, 124 conferenciants i talleristes en 70 xerrades, 123 voluntaris/es i fins a 15 activitats lúdiques.

La Fira estarà molt present a la xarxa, es poden visitar les pàgines oficials de la XES (www.xes.cat) i de la FESC (www.firaesc.org), a banda del Twitter (@xes_cat) i el Facebook (facebook.com/xarxaeconomiasolidaria). Els expositors podran disposar del seu espai a partir de les 8 h del dia 25 d’octubre i la decoració va al seu càrrec.

L’organització posarà a disposició de l’expositor una taula, roba per a la taula, dues cadires, un punt de llum i un cartell identificatiu de sobretaula. A banda d’organitzar la Fira, promouen el Mercat Ecosol i que les empreses facin un balanç social a banda del balanç econòmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento