Primera gran multa de 6.370 euros per a l’amo d’un gos perillós abandonat

El propietari va ser localitzat perquè l’animal tenia microxip. Salut Pública té oberts 64 expedients contra altres propietaris.
El propietari d’un gos d’una raça considerada potencialment perillosa (american stafford) és el primer en haver rebut una sanció de l’Agència de Salut Pública (ASP) de Barcelona, 6.370 euros, per vulnerar l’Ordenança de Protecció i Tinença d’Animals en no notificar-ne la desaparició.L’animal corria lliure, fet que va ser notificat al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, que el va capturar i va esbrinar el propietari, ja que el gos portava el microxip.

Fins l’octubre del 2005, Salut Pública no va tenir les competències sancionadores que atorga l’ordenança municipal i, des de llavors, ha obert 64 expedientes per abandonaments i nou per gossos perillosos. La màxima sanció és de 15.025 euros per abandonar un animal catalogat de perillós i 900 més per no notificar-ho. Una obligació legal com la de portar-los amb morrió i sempre lligats.

Per a les protectores com la Fundació Altarriba, «la sanció és positiva», tot i que són crítics amb la llei que «gradua la multa en funció del dany que ocasiona l’animal».

Digue’ns

... si els amos tenen prou cura de les seves mascotes

Explica’ns-ho a...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7è 3ª.

O en www.20minutos.es

Pocs animals identificats

Abandonar un animal està castigat per la llei en considerar-ho un acte de crueldat. Es calcula que dels 90.000 gossos que hi ha a Barcelona (un al 15% de les llars) només 13.000 estan degudament identificats amb microxip. Això, segons l’Agència de Salut Pública, és un greuge «que s’escapa a les nostres competències» i entra en les policials. En un any la Guàrdia Urbana pot arribar a imposar 1.200 multes per no tenir identificat un animal, amb sancions de 300 euros fins a 600 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento