El Mercat de Mercats reuneix el millor de la cuina catalana

  • 14 dels millors bars i restaurants de Barcelona oferiran platets i entrepans.
  • Aquest any 8 dels millors forners de Barcelona s'afegeixen al mercat.
  • La darrera edició va reunir més de 260.000 visitants.
Un home serveix racions de paella en una parada de la fira gastronòmica Mercat de Mercats, que es celebra a l'Avinguda de la Catedral, Barcelona.
Un home serveix racions de paella en una parada de la fira gastronòmica Mercat de Mercats, que es celebra a l'Avinguda de la Catedral, Barcelona.
MERCATS DE BARCELONA
Un home serveix racions de paella en una parada de la fira gastronòmica Mercat de Mercats, que es celebra a l'Avinguda de la Catedral, Barcelona.

La 5ª edició de la fira gastronòmica Mercat de Mercats se celebrarà del 17 al 19 d’octubre a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. Durant aquests tres dies la gran protagonista serà la cuina amb productes del territori català i hi participaran xefs com Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig o Carles Abellan, a banda d’altres destacats restaurants de Catalunya.

De fet, 14 dels millors bars i restaurants de Barcelona que fan cuina de mercat oferiran platets i entrepans. S’hi podran trobar establiments com Gaig, Cuines de Santa Caterina, L’Eggs, La Taverna del Suculent, Fonda España, Tanta o Filete Ruso.

En aquest mercat a l’aire lliure hi haurà una quarantena de parades de diferents mercats municipals de Barcelona, com per exemple la Boqueria, la Concepció, el d’Horta o el de Santa Caterina. Hi oferiran productes frescos de tot tipus: embotits, carn, peix, fruites,verdures o pastisseria.

Els productes agroalimentaris artesans fets a Catalunya també tindran un espai destacat a la fira. Més de 30 productors s’instal·laran a l’àrea de productes de proximitat i qualitat. Hi haurà formatges, embotits, pans, conserves i torrons, entre d’altres. Tot i estar dedicada a la cuina del territori català, enguany la fira també farà un tast de la gastronomia de Mèxic, el Marroc, Perú o l’Orient Mitjà.

Amb reconeguts xefs de tot Catalunya

A banda de poder tastar i comprar els productes, els visitants podran assistir a showcookings gratuïts i oberts a tothom on prop de 40 xefs cuinaran productes propis del seu territori.

En aquesta edició, vuit dels millors forners de la ciutat s’afegeixen a Mercat de Mercats, una novetat que permetrà als assistens veure com Panàtics, un grup de forners artesans de Barcelona, ofereixen maridatges, demostracions i venda de diferents especialitats de pans naturals. A més, els assistents podran aprendre com es prepara i com es cou un pa de cervesa.

La gran diversitat de productes permetrà poder fer un tast de cadascun. Pel que fa al preu dels tiquets varia segons les pretencions. Es pot obtenir una tapa pel preu de 4 euros i, també, se’n poden adquirir 4 al preu de 14. L’espai de vins, caves i cerveses també depèn de l’opció que es triï, però en tot cas l’oferta és tan variada que permet satisfer totes les peticions.

Augmentar la nostra cultura enològica

El Celler del Sumiller serà l’espai dedicat als tastos guiats de vins, caves i productes agroalimentaris de la mà d’especialistes i experts. Hi haurà sessions sobre alguns dels vins que es fan a Catalunya i també hi haurà ponències sobre combinats, cervesa i cocteleria mediterrània. Aquest espai servirà als assistents per conèixer millor els productes vitivinícoles catalans i, també, per enriquir la cultura enològica. El Celler acollirà una quinzena de ponències i totes seran d’entrada lliure.

Presència a les xarxes socials

Activitats per a nens: En aquesta edició també hi haurà activitats per als més petits. La Fundació FC Barcelona organitza el taller d’alimentació saludable Som el que mengem, pensat per a nens d’entre 4 i 6 anys. L’objectiu és ensenyar als més petits la importància de menjar fruita i verdura. El taller serà divendres, de 17 a 20 hores i dissabte i diumenge d’11 a 12 hores.

Digitalització del mercat: El Mercat de Mercats estarà molt present a les xarxes socials, organitzant concursos durant la fira com per exemple el #happytapa, on els participants han de respondre unes preguntes sobre la fira i tuitejar-la utilitzant aquest hashtag, es pot participar fins al 15 d’octubre i entre els participants se sortejaran tiquets de consumició.

Mercat de Mercats creix any rere any: Enguany serà la cinquena edició d’aquesta fira gastronòmica que trasllada el millor dels mercats de la ciutat al carrer per reivindicar la qualitat dels seus productes. La darrera edició va reunir més de 260.000 visitants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento