L'aplicació mòbil per 'apparkB' fa un any i assoleix 45.000 usuaris

  • Es farà una campanya de difusió als carrers amb 400 banderoles.
  • Les pantalles LED dels accesos a Barcelona també faran publicitat.
  • L'aplicació és de les més ben valorades al lloc web www.apps4bcn.com.
  • Permet pagar sense fer servir targetes de crèdit o moneda en efectiu.
Senyalització d'una àrea verda d'aparcament de Barcelona.
Senyalització d'una àrea verda d'aparcament de Barcelona.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Senyalització d'una àrea verda d'aparcament de Barcelona.

L'aplicació apparkB fa un any. En aquest temps, l'app ha tingut una molt bona acceptació entre els ciutadans amb l'expedició de gairebé 650.000 tiquets i 45.000 usuaris registrats. La mitjana diària s'ha situat en més de 4.000 tiquets. El mes de juliol va ser el de major emissió de tiquets amb un total de 93.850, tenint en compte que el mes d'agost va ser lliure de pagament.

Des d'aquest 13 d'octubre es porta a terme una campanya de difusió als carrers amb 400 banderoles i informació als parquímetres.La idea és donar a conèixer encara més el servei i que sigui més fàcil aparcar a la ciutat mitjançant el seu ús.

S'instal·laran un centenar d'espais de publicitat al carrer (OPIS) i es farà publicitat des de les pantalles LED situades a les principals entrades de la ciutat. Els vigilants de l'àrea de pàrquing repartiran més de 50.000 fulletons, mentre que el miler de parquímetres de l'àrea blava es recobriran amb vinils informatius que incorporaran un codi QR per descarregar-se l'aplicació.  Més del 80% de l'activitat d'aquesta aplicació es concentra en aquests parquímetres.

Els usuaris poden conèixer altres aplicacions no municipals que funcionen de manera similar a  l'apparkB a través de la pàgina web www.areaverda.cat/operar-amb-el-mobil.

Més de 80.000 descàrregues des de dispositius Android i iPhone

De l'app apparkB s'han fet més de 80.000 descàrregues entre dispositius iPhone i Android.  Té una nota de 8,9 i és una de les aplicacions més ben valorades al lloc web www.apps4bcn.com, que recopila les millors aplicacions mòbils per viure a Barcelona, tant en les categories de Smart City i Trànsit com en el rànquing global.

L'usuari es pot descarregar l'aplicació des del seu mòbil o a través de la web www.areaverda.cat.

Pagar pel temps real d'estacionament

L'apparkB permet pagar pel temps real d'estacionament a través del mòbil, sense necessitat de passar pel parquímetre. També es pot renovar el temps d'aparcament des del mòbil. Tots els moviments generats es poden consultar a la zona d'usuari, així com realitzar tràmits.

Un cop estacionat, el conductor ha d'indicar la matrícula del vehicle i el color de la plaça d'aparcament. El sistema localitza la seva posició pel GPS del mòbil i aplica la tarifa corresponent. L'usuari ha de confirmar l'estacionament amb l'acció Iniciar i, al treure el cotxe de la plaça, ha d'acabar el servei activant l'opció Finalitzar. La informació de l'usuari es transmet i s'emmagatzema al núvol i el vigilant de l'àrea pot accedir mitjançant la PDA per fer comprovacions.

L'objectiu de posar en marxa el sistema de pagament a través del telèfon mòbil a les àrees d'estacionament regulat de la ciutat de Barcelona va ser la creació d'un procés més còmode, més ràpid i més econòmic per als ciutadans. El conductor paga pel temps efectiu d'aparcament i no pel temps previst a l'hora d'estacionar el vehicle. Aquesta manera de pagar evita cues i esperes i no obliga a disposar en el moment de les monedes o la targeta de crèdit.

Una icona de l'aplicació permet la consulta de l'historial d'operacions a apparkB, així com la visualització del tiquet d'estacionament. Aquesta informació també està disponible des del portal de l'usuari del web de l'aplicació. L'apartat apparkB de l'aplicació descriu quina és la utilitat de l'aplicació i el seu radi d'acció.

En cas de dubtes o d'incidències amb el servei, es pot sol·licitar ajuda omplint un breu formulari. Els responsables responen per escrit i directament en el termini més breu de temps. Es respon al correu electrònic de l'usuari. Des del telèfon mòbil smartphone, el conductor té accés directe a totes les notícies d'actualitat que es publiquen periòdicament sobre l'àrea verda de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento