El Mercat de Sant Antoni tindrà a sota tres hípers

  • Les obres duraran del 2009 a finals del 2011 i costaran 50 milions.
  • Les parades dels encants estaran dins l’edifici.
  • Els quatre patis estaran oberts al públic.
Fachada actual del Mercat de Sant Antoni.
Fachada actual del Mercat de Sant Antoni.
ARCHIVO
Fachada actual del Mercat de Sant Antoni.

El futur Mercat de Sant Antoni canviarà els seus fonaments després de 125 anys d’història.

Tres plantes subterrànies acolliran un centre comercial de 8.000 metres quadrats, un aparcament públic de 320 places i una zona de càrrega i descàrrega amb magatzems.

Aquest guany de superfície a la planta -1 permetrà construir-hi un gran supermercat d’aliments i dos hípers de complements.

El més gran de Barcelona

La rehabilitació vol revitalitzar el mercat més gran de Barcelona que ara, segons alguns dels seus botiguers, està "bastant mort" i en un estat de "deixadesa".

Per fer-ho, s’invertiran 50 milions, gairebé un 50% dels quals l’aportarà el sector privat. Els petits comerciants pagaran set milions i els operadors dels hípers, 15. Per cobrir la resta, l’Ajuntament buscarà finançament a diverses administracion i a la UE.

Reordenació de l’espai

Les obres, que s’iniciaran el 2009, permetran obrir al públic els quatre patis interiors del recinte i traslladar el mercat dels encants, de roba i tèxtil, dins de l’edifici. Així es podrà veure millor la façana en creu del mercat i la construcció de ferro ideada al 1872.

"Volíem recuperar els patis per potenciar el mercat com un espai públic", va explicar ahir Pere Joan Ravetllat, un dels arquitectes.

"Travessia pel desert"

La majoria dels comerciants (180 parades de fresc, 300 d’encants) seguiran, però, estan preocupats per la duració de l’obra.

"Esperem que la travessia pel desert sigui el menys feixuga possible", va dir ahir el president de l’Associació dels Encants, Xavier Viader.

Es tallarà la Ronda dos anys

Mentre duri la remodelació es construiran dues carpes provisionals pel mercat del fresc i pel dels encants a la Ronda.

Aquesta situació obligarà a tallar el trànsit en aquesta via, entre els carrers Villarroel i Urgell, durant dos anys.

No obstant això, es permetrà l’accés als principals carrers d’entrada a Ciutat Vella. D’altra banda, el mercat dominical no es mourà del seu lloc, continuarà a l’entorn del mercat i s’haurà d’anar adaptant a l’evolució de les obres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento