Una plaga descontrolada dels plataners arriba a les cases

  • Els insectes de la plaga del tigre del plàtan s'estenen per la ciutat.
  • No afecten la salut humana però sí a l'arbrat, que perd abans les fulles.
  • El cas més greu s'ha donat al carrer Bilbao, on s'hi fumigarà en breu.
Clàssica imatge dels plàtans de l'avinguda Diagonal.
Clàssica imatge dels plàtans de l'avinguda Diagonal.
ACN
Clàssica imatge dels plàtans de l'avinguda Diagonal.

Són petits però empipadors. Els insectes de la plaga del tigre del plàtan s’infiltren fins al més petit racó de la casa. No fan mal a la salut humana però sí a una de les espècies més nombroses d’arbrat de la ciutat: el plataner. Les pluges d’inici de setembre han fet que aquesta plaga s’hagi propagat amb major virulència aquest any.

El tigre del plàtan (Corythuca ciliata) és un insecte que provoca una decoloració de les fulles d’aquests arbres, que es tornen grisoses o groguenques, provocant que caiguin de forma prematura, durant l’estiu. Però no suposen una amenaça per a la salut humana.

Ara bé, veïns de l’Eixample, de Sant Andreu, de Diagonal Mar, del Poble Nou i de Gràcia han constatat com les darreres setmanes aquesta plaga era més present que d’altres anys.

El cas més rellevant s’ha donat al carrer Bilbao, a Sant Martí. Allí, els veïns han hagut d’acostumar-se a tancar les finestres i balcons per evitar que una allau de petits animalons es coli a tots als racons de les llars.

Un cas extrem

Tant és així, que l’Ajuntament de Barcelona ha decidit iniciar un tractament fitosanitari d’aquí a uns dies. Segons la normativa municipal, s’ha d’avisar que es fumigarà amb 21 dies d’antelació. Durant el tractament, es recomana els veïns que no passegin pel carrer i que tanquin les finestres.

De cara a l’any vinent, Medi Ambient prioritzarà les zones on enguany s’ha hagut d’actuar d’urgència per practicar-hi un tractament preventiu a la primavera. L’Ajuntament realitza un control biològic amb Anthocoris nemoralis, un insecte que redueix la quantitat de tigres del plàtan però que no els elimina del tot.

Fonts municipals aclareixen que la caiguda de les temperatures fa que la presència d’aquesta plaga disminueixi. El tigre del plàtan ja està establert a l’arbrat des de fa anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento