L’ampliació del metro de nit es posa a prova demà

  • Obre dissabtes i vigílies de festiu sense interrupció.
  • S’esperen 10.000 usuaris el primer dia i 325.000 fins al 13 d’octubre.
  • Obliga a reforçar seguretat i neteja.

Demà dissabte el metro de Barcelona i les línies urbanes de Ferrocarrils de la Generalitat obriran ininterrompudament. (el servei dels FGC , en pdf)

Aquesta és una data que esperaven molt especialment prop de 10.000 persones; les mateixes que des del 14 d’abril i fins al 13 d’octubre es preveu que viatgin en metro entre les 2.00 i les 5.00 h., els dissabtes i vigílies de festiu.

Aquesta és una prova pilot que, de funcionar com s’espera, s’aplicarà durant la resta de l’any i s’estendrà fins i tot a les nits de divendres.

De moment, però, les previsions de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) parlen de 325.000 usuaris que faran servir les 6 línies de metro i 3 més de FGC. Els combois passaran cada 15 minuts en totes aquestes línies, excepte en la L8 que ho faran cada 20 minuts.

Augment del personal

Per posar les línies en funcionament de matinada ha estat necessari ampliar el contracte a prop de 200 agents d’atenció al client. A més, s’afegiran 7 maquinistes, 3 agents d’estació i 2 operadors del Centre de Supervisió d’Estacions.

La vigilància s’intensificarà i es preveu que a cada línia hi hagi dues parelles de vigilants més i una parella motoritzada a l’exterior.

Pel que fa a la neteja, es duran a terme dues rondes amb els trens en marxa a partir de les 00.00 h i fins les 6.00 h.

Competència als taxis

Ara com ara, els taxistes no preveuen una "caiguda forta" d’usuaris pel metro nocturn. De fet, de 5.00 a 7.00 h, que ja hi ha suburbà, "hi ha molta demanda", va explicar ahir el secretari general del Sindicat de Taxistes de Catalunya, Luis Berbel, una opinió que comparteix el gerent de l’Institut Metropolità del Taxi, Miquel Àngel Martín.

El sindicat CC OO va demanar ahir que el tramvia també obri de nit. Una opció que, segons fonts d’ATM i TRAM, "de moment no s’estudia ni es té planificada".

Rock, Djembé i hip-hop a les estacions

A partir de les 00.00 h, els dissabtes i vigílies de festiu les estacions del metro s’ompliran de música.

A partir de demà i fins al 26 de maig, hi ha programades 9 actuacions: des d’un concert inclòs al Primavera Sound (encara per concretar) fins a un espectacle de dansa, passant pel so tribal del Djembé o el hip-hop més urbanita.

Demà, estrenaran l’escenari nocturn del vestíbul de l’estació d’Universitat (L2) el rock psicodèlic de Muzak (foto) i el so experimental del Síntoma. A més, els artistes de música en viu que actuen als 32 punts establerts a la xarxa de Metro també actuaran en aquest horari. Els bars i establiments de les estacions podran obrir si volen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento