Històrics del garage dels anys setanta

El punk-rock de garage australià no seria el mateix sense l’aportació de la formació de Kim Salmon, rescatada del temps.
Scientists en els seus anys d’esplendor a la dècada dels setanta i vuitanta. (Arxiu)
Scientists en els seus anys d’esplendor a la dècada dels setanta i vuitanta. (Arxiu)
Scientists en els seus anys d’esplendor a la dècada dels setanta i vuitanta. (Arxiu)
The Scientist arriba a Barcelona amb tots els seus membres originals, amb Kim Salmon al capdavant. Presenten Sedition, a través d’ATP Recording, segell del festival britànic All Tomorrow’s Parties. En aquest certamen, músics famosos escullen a d’altres artistes que els han marcat, i en dues ocasions ells han estat els escollits per part de Mudhoney i Dirty Three, respectivament.La banda The Scientists va protagonitzar part de la història del garage i el rock’n’roll de finals dels 70, compartint cartell amb formacions com ara els Ramones, New Yord Dolls o The Cramps.

Per la seva part, grups com Nirvana o Sonic Youth, entre d’altres, han reconegut la influència de la banda de Kim Salmon, tant en la seva trajectòria musical com en les seves vides privades.

Els The Scientists cauen aquest diumenge per la sala Sidecar després del seu pas pel festival Noise on Tour Rocks, a Bilbao. Actuaran amb una nova promesa del suburbà, Scandal Jackson.

Es reuneixen per obra i gràcia de l’apadrinament de companys de professió l’esmentat Salmon i el baixista Boris Sujdovic, el guitarrista Tony Thewlis i el bateria Leanne Chock. Un quartet veterà i un disc en directe nou de trinca (editat al 2007) rescata als científics.

* Sala Sidecar. Pl. Reial, 7. Diumenge a les 21.00 hores. Preu: 12 i 15 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento