Suspenen cinc mossos per maltractar presos a la comissaria central

Un circuit de 31 càmeres ocultes els va enregistrar. Ara n’afegiran 40. La Fiscalia ho investiga a petició del director de la Policia.
31 càmeres de seguretat ocultes han desvetllat que en dues ocasions es van maltractar presos a la comissaria de Les Corts. Els presumptes agressors, cinc agents dels Mossos d’Esquadra, han estat suspesos d’ocupació i sou mentre la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia investiga el cas.Ara, s’afegiran 40 noves càmeres «de forma immediata» al centre de Les Corts, segons va anunciar ahir el director general de la Policia de la Generalitat, Rafael Olmos.

Denúncies i sospites

Donat que en els darrers mesos s’havia detectat un augment de denúncies i de sospites que en aquesta comissaria s’hi podria haver maltractat alguns detinguts, Olmos va encarregar una investigació que es va iniciar a principis d’any.

Així doncs, les càmeres van atrapar in fraganti els presumptes autors de maltractaments: una agent que hauria agredit una dona; i un caporal, un agent i dos agents en pràctiques que haurien colpejat un detingut.

Les dues persones agredides van presentar denúncia per maltractament. Des que va obrir la comissaria de Les Corts fa any i mig, vuit denúncies presentades han acabat en judici.

De fet, segons el director de la Policia, es tracta de «fets puntuals» i va anunciar que encarregarà un certificat de qualitat ISO per garantir plenament que el procediment de detenció utilitzat pels Mossos compleix totes les garanties de seguretat.

Videovigilància a tot el recinte

La comissaria de Les Corts comptarà finalment amb 71 càmeres de seguretat que controlaran els detinguts i els agents. Fonts dels Mossos d’Esquadra explicaven ahir a 20 minutos que «controlaran tot el recorregut dels detinguts des de l’estacionament dels vehicles fins que entrin a la cel·la». «Tot el recorregut estarà cobert per càmeres, però es protegirà la intimitat de les persones detingudes», van aclarir. Segons els Mossos, el circuit de càmeres persegueix un doble objectiu: controlar l’actuació dels agents i els possibles maltractaments i tenir proves exculpatòries en cas de denúncia. Alhora, es vol evitar que els detinguts s’autolesionin. Aquest sistema es portarà de mica en mica a d’altres àrees de custòdia dels Mossos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento