Petxines en perill per la regeneració de platges

Retard en les obres. La regeneració de les platges que vol dur a terme el Ministeri de Medi Ambient a Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera posa en perill la presència de la petxina lluent.
Ho denuncien els petxinaires de la zona, després que els alcaldes i veïns dels municipis afectats hagin criticat durament el gran retard que arrosseguen les obres.

«L’extracció de sorra no només destrueix la petxina, sinó que deixa els sustrat massa dur, de manera que no es pot tornar a reproduir» assenyala Maurici Pulido, patró major del port d’Arenys. «El trasvassament és massa car i ja s’ha vist que és inútil. És a més una opció gens ecològica», sentencia.

Accions contra l’entorn

Les crítiques van més enllà, perquè «el que hauria de fer l’Administració és obligar els ports a trasvassar la sorra que retenen i que construeixin By pass, enlloc de fer actuacions tan agressives amb l’entorn marí». El projecte, encara pendent d’adjudicació, preveu remoure un milió de metres cúbics de sorra.

Es dóna la circumstància que la direcció general de Pesca de la Generalitat està realitzant un estudi de repoblació de la petxina lluent, també coneguda com almejón de sangre o conxa fina a poc més de 20 quilòmetres d’on es vol fer l’extracció de sorra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento